|

Metin Topuz avukatıyla görüştü

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ABD Konsolosluk çalışanı Metin Topuz avukatıyla görüştü. Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Topuz'un avukatı, "Bu konuda bir problem söz konusu değil" dedi.

Yeni Şafak
10:31 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 15:19 - 13/10/2017 Cuma
IHA
ABD Konsolosluk çalışanı Metin Topuz, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.
ABD Konsolosluk çalışanı Metin Topuz, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

FETÖ üyeliğinden tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluk çalışanı Metin Topuz’un avukatları Silivri Cezaevi’ne gelerek, Topuz ile görüştü. Avukatlar çıkışta açıklama yaparak, "Müvekkilimizle gerekli olan görüşmeyi yaptık. Bu konuda bir problem söz konusu değil" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda FETÖ üyeliğinden tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un avukatları bugün sabah erken saatlerde Silivri Cezaevi’ne geldi. Cezaevi’nde yaklaşık iki buçuk saat kalan avukatlar ardından görüşme ile ilgili açıklama yaptı. Topuz’un avukatı Halit Akalp, "Müvekkilimizle gerekli olan görüşmeyi yaptık. Bu konuda herhangi bir problem söz konusu değil. Hukuk kuralları içerisinde görüşmenin koşulları belli. Dolayısıyla biz görüşmemizi yaptık. Yasaların tanıdığı koşullar çerçevesinde kendisiyle görüştük" dedi. Bir basın mensubunun" gözaltındayken de görüştünüz mü ?" sorusuna Akalp, "
Yasaların tanıdığı koşullar çerçevesinde kendisiyle görüştük. Bu konuda herhangi bir problemimiz yok. Şu anda da çok rahat bir görüşme yaptık
" dedi. Bir basın mensubunun Topuz’un FETÖ’cü eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile görüşmesini sorması üzerine, "Onları bilemeyiz. Onlar savcılık aşamasında" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da, Topuz'un avukatıyla görüşmesi hakkında açıklama yaptı. Başsavcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:


  • "Gerek aile fertleri ,gerekse avukatları tarafından herhangi bir görüşme isteğinin gerçekleşmemesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 11-10-2017 tarihinde eşi Ayşe Öznur Topuz ve avukatı Selman Alibaş , Silivri Cezaevi idaresi tarafından aranarak gerekli bilgilendirme yapılmış olup şüpheli müdafi Avukat Selman Alibaş tarafından ziyaretin 13-10-20177 Cuma günü yapılacağı cevabı alınmıştır."
#Metin Topuz
#ABD
7 yıl önce