|

"Batı üç maymunu oynuyor"

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, Türkiye'yi her fırsatta eleştiren gelişmiş ülkelerin, insanlığın Suriye'deki acısı karşısında adeta üç maymunu oynadıklarını söyledi.

Yeni Şafak
00:42 - 3/07/2015 Cuma
Güncelleme: 21:44 - 2/07/2015 Perşembe
AA

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından görevlendirilen 70 eğitmenin, YTB ve GAÜN iş birliğiyle 10 ildeki 19 kampta gerçekleştirdiği Türkçe kursları tamamlandı. Bu kapsamda Gaziantep ve Kilis'ten yaklaşık 300 Suriyeli öğrencinin kaynaşması için Gaziantep'teki bir restoranda iftar programı düzenlendi.



YTB Başkanı Bülbül, buradaki konuşmasında, bölgeye ilk kez geldiğini, yaptığı incelemelerde verilen hizmetleri görünce bu milletin bir ferdi olmaktan bir kez daha gurur, onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.



Dönem dönem insanlığın başına Suriye'de olduğu gibi çeşitli sıkıntıların gelebileceğini ifade eden Bülbül, Türkiye dışındaki toplumların bu sınavdan iyi geçemediğini savundu. Türkiye'nin tek başına 6 milyar dolar katkı verdiğini, tüm dünyanın katkıların ise Türkiye'nin yaptıkları karşısında çok küçük kaldığını anlatan Bülbül, "Gelişmiş ülkeler, söze gelince her zaman Türkiye'yi çok ağır eleştirdi ancak insanlığın bu acısı karşısında adeta üç maymunu oynadı" dedi.



Türkçe öğrenmenin, sadece dil öğrenmek olmadığını kaydeden Bülbül, "Türkçe öğrendiğinizde aynı zamanda siz Türkiye ve Türkçe ile ilgili, kendinize yeni bir dünya kuruyorsunuz. Türkçe çok geniş bir evrene işaret ediyor. Balkanlar'dan Kafkaslara, Orta Doğu'dan Afrika'ya en etkin dillerden birisi Türkçe. O nedenle Türkçe'nizi geliştirmeyi ihmal etmeyin" diye konuştu.



GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise Türkiye'nin hemen yanındaki drama sessiz kalamayacaklarına işaret ederek, "Türkiye olarak, Suriyelileri kucakladık. Aynı zamanda onların yarım kalan eğitimleri için de projeler üretiyoruz. Bunlardan birisi de Türkçe dil kursu. Bu kursun 3. evresinin final gecesindeyiz. Bu dönemde projeye yaklaşık 2 bin öğrenci başvurmuş. 10 ilde 19 kampta 770 kişi final sınavına alındı ve 500 kişi sertifika aldı" ifadelerini kullandı.





#gelişmiş ülkeler
#Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar
#ramazan
9 yıl önce
default-profile-img