|

Batı'ya doğru 70 km

ÖSO çatısı altında savaşan Sultan Murat Tugayı’nın lideri Albay Ahmed Osman, Cerablus’tan sonra batıda Mare’ye kadar ilerleyeceklerini belirterek, “70 km’lik alan önceliğimiz. IŞİD’in elinde tuttuğu, Türkiye ile sınırı olan tüm yerleri temizlemek istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 05:06 - 27/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cerablus'u ele geçiren Özgür Suriye Ordusu çatısı altında savaşan muhalif örgüt Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmet Osman, Türkiye destekli operasyonda bir sonraki hedeflerinin batıya doğru ilerlemek olduğunu söyledi.



GEREKİRSE PYD İLE SAVAŞIRIZ


Bu ilerlemenin haftalar hatta aylar sürebileceğini de ifade eden Osman, PYD ile savaşma niyetinde olmadıklarını ama eğer gerekirse bunu yapacaklarını söyledi. Mare'ye doğru 70 kilometrelik bir alanın öncelikleri olduğunu belirtten Osman, "Güneye ilerlemeden önce bu bölgeyi temizlemek istiyoruz. Bunu başaramazsak IŞİD'in karşı saldırılarının riski altında kalırız. Önceliğimiz Cerablus'tan Al-Rai yönünde Mare'ye ulaşmak" diye konuştu.





MENBİÇ'E YÜRÜYECEĞİZ


Cerablus ile Mare arasında DAEŞ'in elinden geri alınması gereken onlarca köyün olduğunu belirten Osman, bu köylerin geri alınmasının aylar veya haftalar sürebileceğini vurguladı. Osman, daha sonra ise YPG'nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin ele geçirdiği Menbiç kentine doğru ilerleyeceklerini belirtti.





GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ


Cerablus Halk Meclisi Başkanı Avukat Mahmud Ali ise Cerablus bölgesinin DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nun ülkesinin özgürleşmesini bekleyen bölge halkının motivasyonunu artırdığını söyledi. Terör örgütü DAEŞ mensuplarının ilçeden ayrılırken birçok yerleşim birimine zarar verdiğini ve ihtiyaç kaynaklarını kullanılamaz hale getirdiğini vurgulayan Ali, Türkiye'nin de yardımıyla kısa sürede yaralarını sarıp ülkelerine dönmek istediklerini dile getirdi.



Metin Temel Cerablus'ta






Bordo Berelilerin Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın ardından tüm operasyonları yöneten 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de Cerablus'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Birlikleri ve alınan önlemleri yerinde denetleyen Metin, askerlere de moral verdi.



Sıkı kontrol


Cerablus'ta halk, IŞİD uzaklarından korktuğu için evlerine dönmekte zorlanıyor. Türk askeri uzmanlarının da yardımıyla ÖSO güçleri, evleri tek tek kontrol ederek bombalı tuzakları temizliyor. Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı yapılan çalışmaları denetliyor. Bu arada Müşterek Özel Görev Kuvveti'ne komuta ederek bölgedeki tüm operasyonları yöneten 2. Ordu


Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de Cerablus'a bir ziyaret gerçekleştirdi.






#ÖSO
#Sultan Murat Tugayı
#Ahmed Osman
#Cerablus
8 yıl önce