|

Batman'da karakol saldırısının detayları ortaya çıktı

Batman Valiliği, dün akşam saatlerinde Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi'ne yapılan silahlı saldırının detaylarını açıkladı. Valilik, PKK'nın gençlik yapılanması üyesi, yüzleri kapalı 2 kişinin motosikletle gelip kalaşnikof tüfekle ateş açtığını açıkladı.

Yeni Şafak
10:40 - 10/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:47 - 10/11/2016 Perşembe
DHA
Batman'da polis merkezine, teröristlerce saldırı düzenlendi.
Batman'da polis merkezine, teröristlerce saldırı düzenlendi.

Valilikten konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, dün saat 18.15'de Huzur Mahallesi'nde bulunan Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi'nin bulunduğu sokağa motosikletle gelen, yüzleri kapalı terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu değerlendirilen 2 kişinin, kalaşnikof tüfekle hedef gözetmeksizin havaya ateş açıldığı belirtildi.



Açıklamada, "Yaşanan olayda herhangi bir can, mal kaybı ve maddi zarar yaşanmamıştır. İsabetin olmadığı olay yerinde yapılan ilk incelemede, 8 boş kalaşnikof kovanı, 1 dolu kalaşnikof fişeği ile 1 pet su şişesi içinde patlatılmamış el yapımı patlayıcı ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik operasyon devam etmektedir" denildi.



13 bölgede 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi


Öte yandan Batman Valiliği, Kozluk ve Sason ilçeleri arasında bulunan 13 bölgenin terörle mücadele açcısından 9-23 kasım tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kozluk ve Sason ilçeleri kırsalında terör örgütü mensuplarının muhtemel geçiş güzergâhları ve barınma yerleri olan Kuşaklı Dağı kuzeyi ve kuzey batısı, güneyi, Yamaçlı Tepe Doğusu, Kevni Tepe, Şan Tepe, Gem Tepe, Aşağı Kilimli Mahallesinin güney ve kuzey doğusu, Erdemli Köyü Güneyi, Montol Tepe Güneyi arasında bulunan Aydınlık dağı bölgesinde terör örgütü mensuplarının faaliyetini engellemek, eylem etkinliğini kırmak maksadıyla icra edilebilecek operasyonlarda sivil vatandaşların can ve mal güvenliği açısından riskler oluşabileceği değerlendirildiği belirtildi.



Açıklamada, bu nedenle milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11inci maddesine istinaden söz konusu bölgelerin 9-23 Kasım tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiği bildirildi.


#Batman
#PKK
#Kalaşnikof
7 yıl önce