|

Bayındır’a kırmızı bülten

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında soruşturma yapılan eski BDP Milletvekili Sevahir Bayındır dosyasıyla ilgili harekete geçti.

Yeni Şafak ve
08:00 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 08:55 - 12/12/2017 Salı
Yeni Şafak
4 Kasım-Dusseldorf-PKK eylemi
4 Kasım-Dusseldorf-PKK eylemi

“Silahlı terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK kamplarında eğitim alan ve teröristlerle fotoğrafları ortaya çıkan Bayındır’ın yakalanması için gözaltı kararı çıkarıldı. Yurtiçinde bulunamayan Bayındır hakkında tutuklama kararı verildi.

190 ÜLKEDE ARANACAK

Başsavcılık, yapılan araştırmada yurtdışına kaçtığı anlaşılan Bayındır’ın tüm dünyada kırmızı bültenle aranması için düğmeye bastı. Gerekli başvurular yapıldıktan sonra Bayındır, Interpol’e üye 190 ülkede iade amaçlı olarak aranmaya başlanacak. Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 yıl hapis cezasına çarptırılan; cezayı aldığı dönemde milletvekili seçilemeyen Sevahir Bayındır, hapse girme endişesiyle sağlık sorunlarını gerekçe göstererek gittiği Almanya'da anlaşmalı evlilik yaparak oturma izni aldı. Bayındır, son olarak 4 Kasım'da Dusseldorf kentindeki PKK eyleminde boy gösterdi.

#PKK
#Sevahir Bayındır
6 yıl önce