|

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında 9 tır yardım toplandı.

Yeni Şafak
17:07 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:18 - 6/02/2016 Cumartesi
AA

Toplanan yardımların Reyhanlı Sınır Kapısı'na gönderilmesi amacıyla Havza ilçesindeki özel bir tesiste tören düzenlendi. Törenin ardından gıda, giyim ve yaşam malzemelerinin bulunduğu 9 tır, dualarla Bayırbucak Türkmenlerine teslim edilmek üzere yola çıktı.



AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerine Samsun genelinde topladıkları yardımlardan bir kısmını gönderdiklerini söyledi. Yardımların, Türk milletinin ne kadar yardımsever, gönlünün açık olduğunun göstergesi olduğunu vurgulayan Göksel, "Türkiye, son kale olarak kaldı. Bu kalede yıkılmayacak" dedi.



Bir haftada 9 tır yardım malzemesi toplandı


Samsun'un 17 ilçesinden bir haftalık çalışma neticesinde 9 tır yardım malzemesi toplandığını belirten Göksel, daha önce de ilçe belediyeleri tarafından yardım yapıldığını belirtti. Göksel, "Gönül isterdi ki orada da barış olsun, böyle bir pozisyonla karşılaşmayalım. Halkın çoğu Hatay'a geldi. Bu yardımlar inşallah Hatay'a ulaştırılıp Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize dağıtılacak" ifadesini kullandı.



Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesi temennisinde bulunarak, "Suriye'deki, Irak'taki, Bayırbucak'taki vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza Allah yardım etsin. Gönderdiğimiz yardımlar inşallah dertlerine ilaç olur. Tüm yardımsever hakkımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Törene AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ile vatandaşlar da katıldı.

#Bayırbucak Türkmenleri
#Suriye
#yardım
#Samsun
8 yıl önce