|

Baykal’ın tedavisi Almanya’da sürecek

Vücudunun kan pıhtısı atması sonucu uzun süredir Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi gören eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sağlık durumu iyiye gidiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:12 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kısmi felç olan Baykal, önümüzdeki günlerde fizik tedavi için yurtdışına gidecek
Kısmi felç olan Baykal, önümüzdeki günlerde fizik tedavi için yurtdışına gidecek

Yakın zamanda hastaneden taburcu olması beklenen Baykal, yaşadığı rahatsızlık sonucu sol kolu ve sol bacağındaki his kaybından dolayı fizik tedavi görecek.

KLİNİKTEN GÜN VERİLECEK

Kısmi felç olan Baykal, önümüzdeki günlerde fizik tedavi için yurtdışına gidecek. Baykal, ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in de Almanya’da tedavi gördüğü “Kliniken Schmieder Qualitätsführer Neurologische Rehabilitation” adlı merkezde fizik tedaviye başlayacak. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de, Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, ailenin de isteği üzerine tedavinin Almanya’da devam edeceğini kaydetti. Prof. Dr. İbiş, “Klinikten gün bekleniyor, bildirdikleri gün tedaviye orada devam edilecek” dedi.

Ayakta durabiliyor

Deniz Baykal'ın 47 gündür tedavi gördüğünü belirten Prof. Dr. İbiş, genel durumunun ve bilinçsel fonksiyonlarının iyi olduğunu söyledi. Sağlık durumunun her gün daha iyiye gittiğine dikkat çeken İbiş, "Kendisi yardımla ayakta durabiliyor, sandalyeye oturabiliyor. Baş, boyun, el, kol, bacak hareketleri bir önceki açıklamamıza göre daha iyi durumda." dedi. Yurt dışındaki tedavinin ne kadar süreceğine ilişkin soru üzerine Prof. Dr. İbiş, "İki ay olduğunu söylüyorlar. Durumuna göre değerlendirilecektir" dedi.

#Deniz Baykal
#CHP
6 yıl önce