|

Bayram tatili 9 gün olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması için çalışmaların sürdüğünü ve Bakanlar Kurulu'na konuyu arz edeceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/09/2015 Pazar
Güncelleme: 01:46 - 13/09/2015 Pazar
AA

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların en çok merak ettiği bayram tatilinin uzayıp uzamayacağı sorusuydu. Vatandaşların merakını gideren Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Edirne'de yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması yönünde Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na arzının olacağını söyledi.



UZATILMASINI İSTİYORUZ


Turizm Bakanı olarak Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasını istediğini, bunun iç turizmi olumlu etkileyeceğini ifade eden Topçu, ''Bayram tatilinin uzatılmasını istiyorum, dillendiriyorum. Sayın Başbakanımıza da Bakanlar Kurulu'nda inşallah konuyu arz edeceğiz. İç turizmin hızlanması açısından inşallah gereği yapılır'' şeklinde konuştu. Tatilin 19 Eylül Cumartesi ve 27 Eylül Pazar tarihleri arasında olması planlanıyor.



TERÖRÜN ETKİSİ OLMADI


Son günlerde yaşanan terör olaylarının turizme etkisine değinen Topçu, ''Çok şükür, birilerinin abarttığı gibi, çağrılar yaptığı gibi değil. Yüzde 5 turist sayısında artış vardır. Bunu zaten biliyorsunuz. Dünyada yaşanan küresel kriz nedeniyle mutlaka birtakım sıkıntılar var. Önümüzdeki günlerde G-20 gibi çok güzel toplantılarımız olacak” diye konuştu.


#Bayram tatili
#Yalçın Topçu
#Kurban Bayramı
9 yıl önce