|

Bayram temizliği çileye dönüşmesin

Gelenek ve göreneklerimize bağlı bir toplum olduğumuz için bayram temizliği bizim için hayli önemli. Evimizde sık sık temizlik yapılsa dahi bayrama olan temizliğin daha özenli olması gerekir. Bu süreci kolaylaştırmak için işe nereden başlanması gerektiğini öğrenmemiz ve temizliği kolaylaştırmakla işe başlayabilirsiniz.

Yeni Şafak
04:00 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 05:20 - 26/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Bayram temizliği çileye dönüşmesin
Bayram temizliği çileye dönüşmesin

Kurban Bayramı yaklaşırken ev hanımlarını yine bir temizlik telaşı sardı. Bayramlaşmaya gelecek olan misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak isteyen ev hanımları, yorulmaları pahasına evde silinmedik bir yer bırakmıyor. Bayram temizliği demek yığınla yapılması gereken ev işi, yorgunluk demek olsa da bayram sabahı tüm bunlara ilaç gibi gelir. Ev hanımlarının bayram temizliğini en iyi şekilde atlatabilmeleri için temizlik ürünü satın alırken mutlaka orijinal ambalajlı ürünleri tercih etmesi ve bunların kullanımı sırasında ambalajda yer alan tavsiyeleri de okuması gerekiyor. Çünkü her şeyden önce sağlığımızı korumaya özen göstermeliyiz. Hijyenik ortamda bayram havasını soluyalım derken kimse sağlığından olmak istemez değil mi?...

İLK İŞ DAĞINIKLIKLARI TOPLAMAK

Bir de şunu unutmayalım ki evimizi ne kadar temizlersek temizleyelim yine kirlenecek. Kapı pervazlarında toz kalmaması, camların kenarlarına uzanabilmek için bu yüzden kendimizi çok da yıpratmamamız gerekiyor. Ölçülü bir oranda yapılan temizlik evinizi temizleyeceği gibi sizi de aşırı yıpratmaktan kurtaracak. Ölçülü temizlikte en iyi yardımcınız ise tabii ki deterjanlar. Güvendiğiniz markalardaki temizlik ürünleri bu anlamda işinizi kolaylaştıracaktır. Temizliğe ilk olarak evinizin dağınıklıklarını toplayarak başlayıp hareket alanınızı genişletebilirsiniz. Ayrıca bayram temizliğini aşamalı olarak gerçekleştirmek de oldukça önemli. Birden tüm odaları temizlemeye çalışmayın. Bir odayı bitirdikten sonra diğer odaya geçin.

HALILARI TOPLAYIN

Temizlik esnasında yapabileceğiniz hatalarla evinizi temizlemek yerine mikrop yayabilirsiniz. Nasıl mı? Yerleri sildiğiniz bez ile camları da silmeye kalkarsanız eğer ortalığı temizledim diye kendinizi kandırırsınız. Yerleri silerken, toz alırken ve camları temizlerken muhakkak farklı bezleri kullanın. Bunlarında temiz olmasına dikkat edin. Temizlik esnasında halılarınızı ortadan kaldırın. Balkonunuz var ise oraya asarak havalanmalarını sağlayabilirsiniz. Bütün işler bittikten sonra da yerlerine serebilirsiniz. Evin zeminini süpürüp silme işini de son bırakarak yerlerin hızlıca kirlenmesini önleyebilirsiniz. Çünkü dolaplar, raflar, duvarlar, camlar silinirken yerleri kirletebilirsiniz. Bu yüzden toz alma işlemi bittikten sonra yerleri silmenizde fayda var.

BUHAR KİRİ YUMUŞATIR

Odalar ve salon temizliğini bitirdikten sonra mutfağa geçebilirsiniz. Mutfağı temizlerken dolaplarda ve tezgahta biriken kirleri yağ sökücü temizlik malzemeleri ile temizleyebilirsiniz. En son olarak ise banyo ve tuvaletlerinizi temizleyin. Çünkü temizlik sırasında çamaşır makinenizi ve diğer temizlik ürünlerini her an kullandığınız için banyo ve tuvaletiniz yine dağılacak ve tozlanacaktır. Banyo ve tuvaletinizi temizlerken ilk olarak yerlere dökülmüş saç ve tüyleri süpürmekle başlayabilirsiniz. Klozet ve muslukları temizlerken deterjan ve dezenfeksiyon ürünleri kullanın. Fayansları ve duvarları silerken ise sıcak suyu açıp bir süre banyonun suyla dolmasını bekleyin. Çünkü buharın kiri yumuşatıcı bir etkisi vardır.


Eviniz perdelerle mis gibi koksun

Evlerin mis gibi kokması önemli. Çünkü misafirleriniz evinize geldiğinde ilk olarak kokuyu hisseder. Bu nedenle perdelerinizi yıkadıktan sonra nemli iken asın. Böylece perdelerinizdeki kırışıklıklar yok olacağı gibi kururken kokusu tüm evi saracak.


Giysilerinizi kendiniz dikin

Dikiş makinesinin mucidi SINGER, şimdi EVKUR’a özel bir kampanya ile dikişle ilgilenen hanımlara bayram yaşatıyor. Türkiye’de ilk kez sadece EVKUR şubelerinde geçerli olmak üzere Quantum Stylist EM200 Nakış Makinesi’ni 24 ay taksit fırsatıyla satışa sunuyor, üstelik Fashion Mate 3337 Dikiş Makinesi’ni de overlok ayağı ile birlikte hanımlara hediye ediyor. Nakış makinesinin yanında hediye edilen Fashion Mate 3337 Dikiş Makinesi ise 29 değişik dikiş ve dekoratif desen, 5 milimetre genişliğinde zigzag yapabilme ile desenlerde zigzag uzunluğunu ayarlayabilme gibi özellikleriyle basit dikiş projeleri için ihtiyaçları karşılayarak dikiş becerisi olan hanımlara sesleniyor.

#BAYİ
#Temizlik
7 yıl önce