|

'Bayramdan beklentimiz kan ve göz yaşının durması'

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı Ramazan bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Dünyada zulüm ve esaret altındaki Müslümanlara vurgu yapan Açıkkapı, bayramdaki en büyük beklentisinin "dünya Müslümanlarının özgürlüğe kavuşması" olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
17:37 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:43 - 24/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Diğer
Diğer

Ramazan Bayramı sebebiyle tebrik mesajı yayınlayan

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Bayramların kardeşiliğin zirve yaptığı günler olması gerektiğini söyledi.

Yayınladığı mesajda Açıkkapı; "Bizi biz yapan, güzel hasletlerimizi zirveye taşıyan, dayanışma ve kardeşliğimizin önemini hatırlatan en güzel örneğidir, birliğin, beraberliğin sembolüdür bayramlarımızdır. Bayramlarımız, helalleşmedir, hatırlamaktır, hatırlatmaktır güzellikleri.

Manevi kurtuluşa vesile olan erişmek fırsat günleridir bayramlar. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da günahlardan arınma olan, içerisinde bin aydan daha hayırlı "Kadir Gecesini" barındıran müstesna bir ay'ı idrak ettiğimiz Ramazan- Şerif'i geride bıraktık. Ramazan- Şerif'i bitirmenin hüznü içimizi burkarken, Ramazan Bayramına kavuşmanın coşkusunu, sevincini yaşıyoruz.

Kardeşliğimizin güçlendiği, dargınlıkların, küskünlüklerin sona erdirildiği bu günler toplumumuzun en fazla ihtiyaç duyduğu müstesna günler olarak fırsat günleridir. Ramazan Bayramının ismi, Osmanlı döneminde Iyd-ül Fitr yani, Fitre bayramı olarak geçmekteydi.

Bu bayramda da dini vecibelerimizi yerine getirirken, ailelerimiz ile bol bol vakit geçirmeli, fırsat buldukça komşularımızı, aile efradımızı ziyaret edip büyüklerin ellerini öpmeli, küçüklerimize de şefkat göstermeliyiz.

Kan ve gözyaşının hakim olduğu, türlü türlü oyunların ihtirasların yaşandığı İslam coğrafyasında herşeye rağmen bir olma umudumuzu canlı tutar bayramlar.

Bu bayramdan da en büyük beklentimiz, gelecek bayramlarda bir olma , mazlum coğrafyalarda kan ve gözyaşının dinmesi, sıkılan kurşunların durması, müslümanların artık bir ve beraber olarak üzerine oynanan oyunların ve tezgahların farkına varmasıdır.

Bayrama zulüm ve esaret altında erişen; Arakan, Keşmir, Doğu Türkistan, Pakistan, Irak, Myanmar ve Filistin...gibi daha nice ülkelerde müslümanların özgürlüğe kavuşması, bayramlarını aileleriyle kutlayabilmesi en büyük dileğimizdir.

Bu vesileyle Elazığ’lı hemşehrilerimin ve tüm milletimizin Ramazan Bayramını tebrik ederken, İslam Aleminin Ramazan Bayramının sağlık ve mutluluk içinde geçirmesini temenni eder, nice bayramlara huzur ve mutluluk içerisinde sevdikleri ile ulaşmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim." dedi.

#Elazığ
#Ejder Açıkkapı
7 yıl önce