|

BBP'den MHP ittifakına yeşil ışık

Bir süredir gündemde olan ve siyasi kulislerde konuşulan "MHP ve BBP partileri 7 Haziran seçimlerinde ittifak yapacak" iddiası ete kemiğe bürünmeye başladı. Son dönemlerde Gülen Cemaati ile yakın ilişki içinde olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP ile aynı kökten geldiklerini ve konuşulanların her iki parti tabanının arzusu olduğunu kaydederek ittifaka yeşil ışık yakıp "biz hazırız" mesajı verdi.

15:26 - 10/01/2015 samedi
Güncelleme: 16:06 - 10/01/2015 samedi
AA
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim ittifakı konusunda MHP'ye yeşil ışık yaktı. Destici, "MHP ile aynı kökten geliyoruz, sıcak ilişkilerimiz var. Ancak şu ana kadar MHP ile bu konuda bir görüşmemiz olmadı'' açıklamasında bulundu.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, ''Seçim barajı'' ile ilgili bir soru üzerine, yüzde 10'luk söz konusu barajın geçmişte hak ihlallerine neden olduğunu, 2015'te bunun yaşanmasını istemedikleri için iptali yönünde Anayasa Mahkemesine başvurduklarını anımsattı. Destici, ''Bunun kamuoyuna yansımasıyla Anayasa Mahkemesi üzerinde baskı kuruldu. Başkan, oylamaya katılamayacak duruma getirildi. Bir ay önce 'İktidarı rahatlatalım' gibi bir hava Anayasa Mahkemesi'nin içerisinde oluşmaya başlamıştı, bu duyumları almıştım'' iddiasında bulundu.


Bu yıl yapılacak seçimlerde, bir partinin seçilebilecek oyu alıp baraja takılması halinde Anayasa Mahkemesi'ne hak ihlali için bireysel başvuru yapabileceğini belirten Destici, hukuki karar sonucunda da oyu alan kişinin milletvekili olabileceğini öne sürdü. 


Destici, seçimlerde Hazine'nin partilere yaptığı yardımlarla ilgili de Anayasa Mahkemesine başvuru yaptıklarını ancak bunun sonuçlanmadığını kaydetti. ''2015 seçimleri için MHP veya diğer partilerle ittifak içine girecek misiniz, görüşmeleriniz oldu mu?'' sorusuna yönelik ise Destici, MHP ile aynı kökten geldiklerini, sıcak ilişkileri olduğunu belirterek, şu ana kadar MHP ile bu konuda bir görüşmelerinin olmadığını söyledi. Destici, ''Bu, kamuoyunun yakıştırmasıdır, belki tabanların arzusudur'' dedi. Destici, Meclis dışındaki diğer partilerle de yakın diyaloglarının olduğunu ancak o partilerle de ''seçime birlikte girelim'' şeklinde konuşmalarının olmadığını ifade etti.
#BBP Genel Başkanı Mustafa Destici
#basın toplantısı
#mhp
#bbp ve mhp ittifakı
#bbp
il y a 9 ans
default-profile-img