|

Belediye aracı ile terörist sevkiyatı

HDP’li belediyelerin teröre verdiği destek deşifre oldu. Kobani olaylarından bu yana bölgede hızla silahlanan ve sınırın iki tarafında da organize olmaya çalışan örgüt mensuplarının HDP’li belediye araçları ile taşındığı belirlendi. Suruç Belediyesi’ne ait bir araçla silah sevkiyatı sırasında emniyet güçleri suçüstü yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:17 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde patlayan bomba ile birlikte gözlerin çevrildiği ilçede belediyeye ait kültür merkezindeki ihmaller zinciri ve sorumsuzluklar birbiri ardından gözler önüne serilirken, devletin resmi hizmetine mahsus belediye araçların Kobani'ye silah ve terörist taşımak için kullanıldığı ortaya çıktı. Kobani olaylarının patlak verdiği geçtiğimiz yıldan bu yana bölgede hızla silahlanan ve sınırın Türkiye tarafında da organize olmaya çalışan örgüt mensuplarının bir kez daha HDP'li belediyelere ait araçları terör faaliyetlerinde kullandıkları belirlendi.



2 SURİYELİ 'KÜÇÜK BALIK'


Gelen bir ihbar üzerine güvenlik güçleri, Şanlıurfa'nın Bilecik ilçesi İncirli Mahallesi mevkiinden Suriye'den Türkiye'ye silah geçirileceği bilgisi üzerine 27 Mart 2015 tarihinde gece 22:00'de harekete geçti. Operasyonun ilk aşamasında Suriye uyruklu Osman Şahin ve Ahmed Kellavizede adlı iki şahsın şüpheli davranışları üzerine üzerleri arandı ve 2 adet silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Şüphelilerin tahkikatının sürdüğü dakikalarda güvenlik güçleri iki Suriyelinin 'küçük balık' olduğunu, asıl terörist grubunun gizlenmek için yem olarak bırakıldığını fark ederek bölgedeki operasyon alanını genişletti.



OPERASYON GENİŞLETİLDİ


Şüpheli tavırları ve bölgedeki istihbarat ağı üzerinden yapılan ön çalışmanın ardından iki Suriyeli tutuklanırken takviye destek ile operasyon alanı genişletildi. Şüpheli bir aracın kendilerinden kaçmak istediğini fark eden güvenlik birimleri aracın plakasını operasyon merkezine iletti. Karşı taraftan gelen cevap güvenlik güçlerini oldukça şaşırttı. Zira şüpheli araç Suruç Belediyesi personeli Feridun Polat'ın kontrolündeydi.



PKK'NIN HİZMETİNE MAHSUSTUR


Devlet işlerine mahsus 62 FB 113 plakalı Ford Trasit minibüs kısa uğraşların ardından güvenlik birimleri tarafından durduruldu ve araçta yapılan aramalarda 9 şahıs çıktı. Araçtaki 9 kişi Suriye uyruklu olduklarını beyan etti, ancak incelemelerden sonra şahısların gerçek kimliği ortaya çıktı. Güvenlik güçleri araçtaki şahısların Suruç'a sınır hattında KCK yapılanması için gönderildiklerini tespit etti.



ARAMA KARARI VARDI


Önce Suriye vatandaşı olduklarını beyan eden ancak tam tersi çıkan şahısların tamamının Türkiye'de çeşitli suçlardan haklarında arama kararının olduğu ve bir kısmının da 'kayıp şahıs' olarak polis kayıtlarda geçtiği tespit edildi. Feridun Polat yönetimindeki araçta, Mustafa Araç, Ensar Soybaş, Velat Dündar, Nadir Çağlayan, Yunus Öğmen, Ömer Temel, Mahmut Yetim, Mithat Eyyüp Öter, ve Vedat Elinç Jandarma tarafından mahkemeye sevk edilmişti.



#Kobani olaylarından
#Velat Dündar
#Nadir Çağlayan
#Yunus Öğmen
#Ömer Temel
#Mahmut Yetim
#Mithat Eyyüp Öter
9 yıl önce