|

Ben uçtuysam herkes uçar

Fethiye Babadağ’da torunuyla beraber yamaç paraşütü yapan 87 yaşındaki Halime Akcan, bu yaşına rağmen korkmadan uçtuğunu söylüyor. Yamaç paraşütünün uçaktan daha keyifli olduğunu belirten Akcan, “Ben uçtuysam herkes uçar. Gençler beni örnek alsın. Hiçbir şeyden korkmasınlar” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 08:11 - 28/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Ben uçtuysam herkes uçar
​Ben uçtuysam herkes uçar

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde yöresel kıyafetiyle yamaç paraşütü yapan 87 yaşındaki Halime Akcan’ın gökyüzünde çekilen görüntüleri, geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın ilgi odağı oldu. Geçen yıl Mayıs ayında Ölüdeniz’de yamaç paraşütü pilotluğu yapan torunu Günay Tutkun’u ziyarete gelen Akcan, her gün pilaja torununun uçuşunu izlemeye gidiyormuş. Birkaç günün sonunda torununa kendisinin de uçmak istediğini söyleyen Akcan, “Her gün ayaklarımı kuma gömerek torunumu izliyordum. Sonra ben de uçmak istedim. Hiç korkmadım. Denizlerin, yeşilliklerin üstünde çok huzurluydum, çok güzeldi. Paraşütle iniş yaptığımızda herkes bizi alkışlıyordu. Benim uçmam herkesin çok hoşuna gitti. Bu yaşıma rağmen ben uçtuysam herkes uçar. Gençler beni örnek alsın. Hiçbir şeyden korkmasınlar, cesaretli olsunlar” diyor. Bizde Halime teyzeye ulaşarak paraşüt deneyimini kendisinden dinledik.

GENÇLER BENİ ÖRNEK ALSIN

Yürüme güçlüğü çektiği için Akcan’ın bu uçuş isteğini torunu Tutkun ilk başta kabul etmemiş. Daha sonra ısrarına dayanamayıp rüzgarın uygun olduğu gün uçuşa hazırlanmışlar. Paraşüte binene kadar heyecanlı olduğunu söyleyen Akcan, uçuş anındaki sakin tavrıyla dikkat çekiyor. “Rüzgar başımdaki örtüyü dağıttı. Örtüyü hemen boynuma doladım. Ondan sonra yeşilliklerin üzerinde torunum beni gezdirdi. Daha çok gezecektim ama başım döndü. Yavaş yavaş indik. İndiğimde midem biraz kötü olmuştu ama manzara çok güzeldi. Gökyüzünde olmak çok güzel, herkese tavsiye ediyorum. Korkulacak bir şey değil. Benim yaşımdaki insanlar rahatlıkla uçabilir” diyen Akcan, gençlerin verdiği tepkiyi ise şöyle anlatıyor: “Bu koca kadın bindiyse bizde bineriz dediler. Zaten ben uçtuysam herkes uçar.”

PARAŞÜT UÇAKTAN
DAHA KEYİFLİ

Bu zamana kadar teleferik ve uçağa da binen Halime teyze, en çok yamaç paraşütünden keyif almış. Paraşütün daha heyecanlı olduğunu söyleyen Akcan, “Ayaklarımın altı bomboştu. Bu çok farklı bir duyguymuş. Denizin üstünde ayaklarımı salladım. Çok güzeldi” diyor. Uçuş esnasında bir süre paraşütün kontrolünü anneannesine verdiğini söyleyen torunu pilot Tutkun, “Anneannem zevk alarak uçtu. Böyle olacağını tahmin etmiyordum. Gökyüzündeyken hep çok mutlu olduğunu ve bir kuş gibi süzülmenin ona çok iyi geldiğini söyledi. Bana uçarken paraşütün uçaktan daha keyifli olduğunu söyledi. Bu zamana kadar kalp ameliyatı geçirenleri bile uçurdum. Heyecan ve panik atak gibi durumları yoksa uçuruyoruz. Bu sporun yaşı yok. 93-94 yaşında olanları bile uçurdum ben” ifadelerini kullanıyor.

Pilotlar uçmadığında daha
yorgun olur
Ölüdeniz’de yamaç paraşütü pilotlarının uçmadıkları zaman kendilerini yorgun hissetttiğini söyleyen pilot Günay Tutkun, “Pilotlar uçtuklarında kendilerini daha iyi hissederler. Zevk verici ve rahatlatıcı bir özelliği var. Gökyüzünde olmak, bir kuşun ne hissettiğini yakalayabilmek ve yakından görebilmek çok güzel” şeklinde konuşuyor.

#Fethiye
#Yamaç paraşütü
7 yıl önce