|

Ben yapmadım Partigöç yaptı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı’nın işgaline ilişkin görülen davada Yurtta Sulh Konseyi üyesi sanıklar birbirini suçlamaya başladı. Dönemin Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün FETÖ’cü olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:35 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mehmet Partigöç
Mehmet Partigöç

FETÖ'nün darbe girişiminin beyin takımı Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanıklı Genelkurmay çatı davasının beşinci duruşması tamamlandı. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklamaların başlayacağını söyleyerek darbe girişiminin öne çekilmesini sağlayan ve Özel Kuvvetler personeline yol gösteren eski Tuğgeneral İlhan Talu savunma yaptı.

MİT'İN LİSTESİNDE ADI VARDI

FETÖ’cü olmadığını ve örgüt ile mücadele etmek için Genelkurmay Personel Başkanlığı görevine getirildiğini ileri süren Talu, 2015 ve 2016 YAŞ çalışmaları kapsamında terfi sırasında olan general ve amirallerle ilgili MİT’ten listelerin geldiğini söyledi. Yurtta Sulh Konseyi üyesi eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile ilgili bilgilerin ilk olarak 2015’te gelmeye başladığını söyleyen Talu, MİT ve emniyetten yapılan kaynak araştırması sonucunda Partigöç hakkında FETÖ’cü olduğu yönünde rapor geldiğini dile getirdi. FETÖ’nün 2016 YAŞ’ta büyük bir darbe yiyeceğini anlamasıyla bu planlamaları gerçekleştirdiğini ileri süren Talu, “2016 YAŞ’a girecek personel hakkında çalışmayı ben yaptım. Bu çalışmaları yapan birinin FETÖ’cü ya da darbecilerle birlikte hareket etmesi mümkün değildir” diyerek kendini savunmaya çalıştı.

İSMİNİ ÖĞRENİNCE “FETÖ” DEDİM

15 Temmuz'da o dönem 2. Ordu Komutanı olan tutuklu Adem Huduti’nin kendisini aradığını söyleyen Talu, “Adem Paşa, Genelkurmay Karargahı’ndan altında Cemil Turhan ile Mehmet Partigöç’ün isimlerinin bulunduğu bir takım atama ve görevlendirme listesinin geldiğini söyledi. Partigöç hakkında FETÖ üyesi olduğuna dair yazılar geldiğini bildiğimden bu kalkışmanın FETÖ tarafından yapıldığını değerlendirdim” dedi.

Neden seni
almadılar?

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik’in “Madem bu FETÖ’cülerle mücadele ettiniz, neden sizi gözaltına almadılar? Dizi senaryosuna karışan FETÖ’cüler size neden müdahale etmedi?” sorusuna Talu, “Emir astsubayımın olayları söylemesi üzerine makam odasının kapısını kilitlettim. Bu etkilemiş olabilir” diyerek kendini savundu.

#​15 Temmuz
#Genelkurmay Karargahı
#FETÖ
7 yıl önce