|

"Beni MHP'den kimse atamaz her şeyi anlatacağım"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "MHP yönetimi yanlış yaptı. Beni MHP'den kimse atamaz" diye konuştu. Türkeş ayrıca Bahçeli ile telefonda görüşmek istediğini ancak olumsuz yanıt aldığını söyledi. Hakkındaki iddiaların sorulduğu Türkeş, "Tepkilere cevap vereceğiz. 30 Ağustos'a gölge düşürmem, biraz bekleyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
09:50 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:04 - 31/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Ben AK Parti'ye geçmedim, ben bir seçim hükümetine Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak katıldım. Seçimi yapıp, seçim sonrası oluşacak tabloda yeni hükümet kurulup, o hükümete görevi devredene kadar bu göreve devam edeceğim" dedi.



Türkeş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Seçim hükümetinde yer alma kararıyla adeta "şapkadan tavşan çıkardığını" ve kendisine yöneltilen eleştirilere yakında düzenleyeceği basın toplantısıyla cevap vereceğini ifade eden Türkeş, "Tepkilere cevap vereceğiz, ama çok yakında. 30 Ağustos'a gölge düşürecek şeylere girmem, biraz daha bekleyeceksiniz" değerlendirmesinde bulundu.



Türkeş, görevini Çankaya Köşkü'ndeki törenle dün Bülent Arınç'tan devraldığını anımsatarak, Arınç'ın kendisine yaklaşık 1,5 saat süren bir bilgilendirme yaptığını anlattı.



"Anayasal görevimi yapıyorum"


Bir gazetecinin "(Beni MHP'den atamazsınız) dediniz, bunun hukuki temeli nedir?" sorusuna Türkeş, "Bakanlar Kurulu var, görev taksimi belli değil, Milli Güvenlik Kurulu var, ayın 2'sinde. Onun için bu ara magazinel işlerle uğraşmam. Bunlar magazinel. Devletin asli işlerinin yanında bunların hepsi magazindir" yanıtını verdi.



Türkeş, hızlı karar alan birisi olmadığını, her konu üzerinde çok düşündükten sonra kararını açıklayan birisi olduğunu vurgulayarak, "Bu bir anayasal gereklilikti. Bunu hala insanlar karıştırıyorlar. Ben AK Parti'ye geçmedim, AK Parti ile koalisyona girmedim. Ben, Türkiye bir seçim yenilemeye giderken seçim yenilemeyle ilgili kurulan anayasal seçim hükümetinde görev kabul ettim. Bunu dahi anlayamayan siyasetçiyle de laf yarıştıracak hiçbir işim yok. Ben anayasal görevimi yapıyorum, hukuku bilmeyen, anayasayı bilmeyen kimse, onların sinirleri bozulacak. Benim sinirlerim bozulmaz" diye konuştu.



"AK Parti'ye geçmeyi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine "Böyle bir şey yok şu anda. Ben hala Milliyetçi Hareket Partisi milletvekiliyim ve MHP milletvekili olarak da Başbakan Yardımcılığını üstlendim" ifadelerini kullanan Türkeş, görevi devraldıktan sonra MHP milletvekili olarak Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi arama ihtiyacı hissederek, özel kalemine arattığını, ancak Bahçeli'nden "görüşmeyi düşünmediği" cevabını aldığını söyledi.



Türkeş, siyasette politikacıların üzgünlüklerini bir kenara bırakarak devlet işlerine devlet ciddiyetiyle bakmaları gerektiğini belirtti.



"Bir bina yüzünden terörü gözardı edelim, bunu mu bekliyorsunuz?"


"Eski açıklamalarınız var. AK Parti'yi, Cumhurbaşkanını ve Cumhurbaşkanlığı binasını eleştirdiniz, ama şimdi buradasınız?" sorusu üzerine Türkeş, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Burayı ne zaman eleştirdim? Onları bulup bana yollasanıza. Türkiye'de anarşi ve terör başını alıp yürümüşken… Türkiye'de 6,5 milyon işsiz var, bunun 3,5 milyonu üniversite mezunu ve Türkiye'nin ikinci önemli konusu ekonomiyken bir bina ile uğraşmak siyasetçilere yakışıyor mu? Nedir bu neticede binadır. Bu mudur? Bir binadan sebeple Türk siyasetini kilitleyelim, Türkiye'de anarşiyi, terörü gözardı edelim, işsiz milyonları göz ardı edelim, bunu mu bekliyorsunuz? Ben o tip siyasetçi değilim."



Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan seçimlerde aday olması teklifi alıp almadığı sorusunu da "Hayır böyle bir şey konuşmadık. Ben AK Parti'ye geçmedim, ben bir seçim hükümetine Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak katıldım. Bu da seçimi yapıp, seçim sonrası oluşacak tabloda yeni hükümet kurulup, o hükümete görevi devredene kadar bu göreve devam edeceğim" şeklinde yanıtladı.


#tuğrul türkeş
#başbakan yardımcısı
#açıklama
9 yıl önce