|

Beraberliğimiz hedef alındı

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler anıldı. Olaylarda hayatını kaybedenlerin aileleri ile bazı milletvekilleri merkezin önüne karanfil bıraktı. Eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bırakan Vali Alim Barut, “Birlik ve beraberliğimiz bozulmaya çalışıldı” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 3/07/2015 Cuma
Güncelleme: 01:00 - 3/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler, kentte düzenlenen programda anıldı. Olaylarda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları ile bazı milletvekilleri, sanatçılar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar, sloganlar atarak eski Madımak Oteli'nin bulunduğu sokağın girişine kadar yürüdü.



MADIMAK ZİYARETE AÇILDI


Sivas olaylarında ölenlerin isimlerinin okunduğu anma programında, aileler ile CHP'li ve HDP'li bazı milletvekilleri, merkezin önüne karanfil bıraktı. Olaylarda hayatını kaybeden aileler adına konuşan Sivas olayları davasının müdahil avukatlarından Şenal Sarıhan, 22 yıldır canlarının yandığını söyledi. Konuşmaların ardından semah gösterisi sunuldu. Daha sonra eski Madımak Oteli binası ziyaretçilere açıldı.



VALİ BARUT ÇİÇEK BIRAKTI




Sivas Valisi Alim Barut ve Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, oluşturulan anı köşesine kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle karanfil bıraktı. Barut, "Provokatörler maalesef amacına ulaşmış, Sivas'ın alnına kara bir leke çalınmıştır. Birlik ve beraberliğimiz bozulmaya çalışıldı” diye konuştu.



22 yıl sonra






Sivas olaylarında hayatını kaybeden şair Metin Altıok'un kızı CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 22 yıl sonra ilk kez anma programına katıldı. Altıok, “22 yıldır, gelemediğim her yıl bedenim olmasa da kalbim hep buradaydı” dedi. “unutMADIMAKlımda” yazılı tişörtle Sivas'a gelen Altıok, anma programına eşlik etti.



#madımak oteli
#Alim Barut
#2 temmuz
9 yıl önce