|

Beş çocuğun ölüm uykusu

Antalya’da ısınmak için odaya konulan soba kovası faciaya yol açtı. Kovadaki kömürden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 5 Suriyeli çocuk hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
23:09 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:11 - 22/11/2014 Cumartesi
Diğer

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Suriyeli ailenin kaldığı evde 5 çocuk, karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdi. Olay, dün sabah karşı Yeni Mahalle’de meydana geldi. Suriye’nin Haseki kentindeki savaştan kaçarak 8 çocuğuyla Türkiye’ye sığınan İbrahim-Nufa Elmuhavi çifti, önce Mardin’in Kızıltepe ilçesine yerleşti. Aile, burada barınamayınca iki hafta önce kaçak olarak Antalya’nın Korkuteli ilçesine geldi. 


ÜŞÜYÜNCE ALMIŞLAR

Burada gündelik işlerde çalışan aile, önceki akşam ısınmak için sobayı yaktı. Anne Nufa Elmuhavi, çocuklar erkenden uyuyunca soba kovasını odadan çıkarttı. 

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. İlerleyen saatlerde üşüyen çocuklardan biri, ısınmak için kovayı odaya geri getirdi. 

UYANDIRAMADILAR

Sabah kalktığında çocuklarının hareketsiz yattığını gören anne Nufa Elmuhavi feryadı bastı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Cemile (18), Ala (14) Ahmet (11), Nesri (9) ve Gıfran (7) Elmuhavi’nin soba kovasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirledi. Çocukların cesetleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Elmuhavi ailesinin 8 çocuğu olduğu, diğer üç çocuğun anne ve babalarıyla evin diğer odasında kaldıkları öğrenildi. Baba İbrahim Elmuhavi, odaya girince boğucu bir koku hissettiğini belirterek, “Çocukları sarstık, uyandıramayınca polise haber verdik. Daha sonra polis ambulansa haber verdi ve ambulansla hastaneye getirildi. Herhangi başka bir şeyden şüphelenmiyoruz. Allah verdi, Allah aldı” dedi. 


DEFİN SURİYE'DE

Elmuhavi, kovayı çocukların odasına kimin koyduğunun sorulması üzerine de “Eşim kovayı da kapının önüne koymuştu. Çocuklardan biri kovayı odalarına almış ama hangisi olduğunu bilmiyoruz” diye konuştu. Çocukların cesetleri, aile tarafındtan teslim alındı. Cenazelerin, Suriye’de toprağa verileceği öğrenildi. 

#antalya
#soba faciası
#türkiyedeki suriyeliler
9 yıl önce