|

Beştepe’ye saygı duyun

Başbakan Davutoğlu, ne cumhurbaşkanlığı makamını ne de Meclis Başkanı adayı İsmet Yılmaz’ı koalisyon için pazarlık konusu yapmayacaklarını söyledi. Davutoğlu, “Cumhurbaşkanımızı tartışma konusu yapacak hiçbir müzakerenin içinde olmayız. Siyasetin normalleşmesi için o makama herkes saygı duysun” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:20 - 30/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Meclis Başkanlığı seçimleriyle koalisyon görüşmeleri arasında bir irtibat kurulamayacağını belirten Davutoğlu, AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'ı sonuna kadar destekleyeceklerini ifade etti. “Erdemli davranış, herhangi bir dava arkadaşını pazarlık meselesi yapmayı ahlaksızlık olarak görür. Eğer biz Sayın İsmet Yılmaz'ı aday göstermişsek, herhangi bir aşamada pazarlık yapmak için göstermedik. Sayın İsmet Yılmaz inşallah kazanır. Kazansa da kazanmasa da son ana kadar 258 desteğin arkasında olmasını talep ediyorum” diyen Başbakan, '3'üncü turda taktik manevra' iddilarını ise kesin bir dille yalanladı. Tıpkı Meclis Başkanlığı gibi Cumhurbaşkanlığı makamının da pazarlık konusu olmayacağını kaydeden Davutoğlu şunları söyledi:



PAZARLIK OLMAZ


“Nasıl Meclis Başkanlığı koalisyon ile irtibatlı değilse Cumhurbaşkanlığı makamı da Cumhurbaşkanımız da koalisyon müzakerelerinin parçası değildir, olmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı makamını rencide edecek, Cumhurbaşkanımızı tartışma konusu yapacak hiçbir müzakerenin içinde olmayız. Kimse bizi böyle pazarlıklar içinde göremez. Biz onları anayasal çerçeveye davet ediyoruz. Bu çerçevede de Sayın Cumhurbaşkanımıza son dönem yapılan edep dışı davranışların son bulmasını ve artık siyasetin normalleşmesi için herkesin Cumhurbaşkanlığı makamına saygıda kusur etmemesini güçlü ifadelerle vurgulamak istiyorum.”



REDDEDEN OYUN DIŞI KALIR


"AK Parti'nin kutuplaştırıcı dil kullandığını iddia edenlere 'yüzde 60'lık blok ne demek' diye sormak lazım. Kılıçdaroğlu'nun dili, kutuplaştırıcı söylemin en âlâsı değil mi? Kılıçdaroğlu kutuplaştırıcı dili gönlünden çıkarsın, ondan sonra bizimle konuşsun. MHP ise ilk günden beri tam bir öfkeyle retçi bir tavır sergiledi. Siyaset reddetme sanatı değildir. Ret dediğiniz her an oyunun dışında kalırsınız. Biz hiçbir zaman ret demedik, millete rest çekmedik. Koalisyon görüşmeleri öncesinde MHP'ye de bir değerlendirme yaparak, bu retçi tutum yerine muhasebeci bir tutum benimsemesini tavsiye ediyoruz.”



Yunanistan'a yardım sinyali


Başbakan Davutoğlu grup konuşmasında ekonomisi iflas eden Yunanistan'a da destek mesajı verdi. Davutoğlu, “Bu kürsüden, komşu Yunanistan'a dayanışma mesajını da iletmek istiyorum. Biz çevremizde barış içinde yaşayacağımız, güçlü ülkeler görmek isteriz. Hiçbir komşumuzun zayıf düşmesinden menfaat duymayız. Yunanistan'ın ekonomik krizi aşabilmesi için elimizden ne gelirse, turizm ticaret alanlarında ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu çerçevede de Yunanistan'ın ekonomik sorunları karşısında, birlikte atabileceğimiz adımları, karışlıklı oturup konuşmak üzere, daha önce planladığımız işbirliği konseyi için Yunanistan'a gideceğiz” şeklinde konuştu.



Oldu-bittiye izin vermeyiz


Türkiye'nin kendi sınırlarını koruyacak askeri kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, “Hiç kimsenin bundan tereddüdü olmasın, ayrıca sınır ötemizde ortaya çıkacak ve Türkiye'nin içini etkileyebilecek bölgesel dengeleri ortadan kaldırabilecek gelişmeler karşısında da kayıtsız kalmayız. Değil bin yıl, bir gün, bir ay, bir hafta, bir dakika, bir saniye dahi bu görevi yürütmek için imkan varsa o görev için de alınması gereken kararları alırız” dedi. Suriye'deki gelişmeleri yakından takip edececeklerini belirten Davutoğlu, “Her türlü senaryoya hazırız. En kötü olabilecek senaryoya da hazırız. Bunun olmaması için daha önceki aşamalarda alınması gereken tedbirlere de hazırız” ifadesini kullandı. Davutoğlu, “Birileri haritayı değiştirmeye kalkarsa, buna açık tutum sergileriz. Hiç kimse ve aziz milletimiz kaygı içinde olmasın. Biz Türkiye'yi ne oldubittilere karşı karşıya bırakılmasına izin veririz, ne de maceraya sürükleriz. Kim oldu bitti yapmaya kalkarsa geçmişte olduğu gibi cevabını veririz


ama Türkiye'nin de bir maceraya girmesine izin vermeyiz” diye konuştu.



Yanlış koltuk!






Bu dönem ilk kez seçilerek Parlamento'ya giren vekiller TBMM'ye alışmaya çalışıyor. Ancak zaman zaman acemilikler de ortaya çıkıyor. Çiçeği burnunda vekillerden AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu'nun dünkü grup toplantısı sırasında Başbakan Davutoğlu'nun koltuğuna oturması ilginç anlar yaşattı. Önce yanlış yere oturduğunu farketmeyen Köseoğlu, daha sonra eski vekillerin uyarısı üzerine oturduğu yerden kalkıp arka sıraya geçti. Köseoğlu'nun bu davranışı gülüşmelere neden oldu.



'Bizim işler kolay'






Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Güvenlik Kurulu üyelerine verdiği iftar sonrası sürpriz bir ziyarette bulundu. Eşi Sare Davutoğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile birlikte Başkent Çocuk Evi'ne gerçekleştirdiği ziyarete katılan Davutoğlu, burada çocuklarla satranç oynayıp şakalaştı. Karşılarında Başbakan'ı görünce büyük sevinç yaşayan çocuklar, Davutoğlu'na kendisinin de onayıyla 'Ahmet Hoca' diye hitap etti. Sohbet esnasında bir kızın “Nasıl gidiyor işleriniz hocam?” sorusu üzerine ise Davutoğlu, “Fena değil, hükümet kuracağız işte. Sizinki kadar zor iş değil, bizimki kolay. Hükümet kuruyoruz, hükümeti yönetiyoruz” ifadelerini kullandı.


#Ahmet Davutoğlu
#AK Parti Grup Toplantısı
#Yunanistan
#Cumhurbaşkanlığı makamı
9 yıl önce