|

Beyoğlu’nda bir yılda 5 bin tapu dağıtıldı

Beyoğlu Okmeydanı’nda 50 yıldır süren imar sorununun çözüme kavuşmasının ardından tapular dağıtılmaya başlandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan “Bir yılda 5 bin tapu verdik. Bu yılın sonunda tapuların yüzde 50’sini vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 23:06 - 31/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda bir yıl geçmeden 5 bin tapu verdiklerini söyledi. Belediyeden yapılan konuya ilişkin açıklamaya göre Demircan, Okmeydanı Fetihtepe Semt Konağı’nda düzenlenen Halk Meclisi’nde mahalleliyle bir araya geldi. Demircan, burada yaptığı konuşmada, Okmeydanı’nda tapu verme sürecinin hızlı bir şekilde devam ettiğini aktardı. 


21 bin malikten 5 bine yakınının tapu işleminin bittiğini kaydeden Demircan, yaklaşık 10 bin 500 kişinin de tapu almak için kendilerine müracaat ettiğini anlattı. Demircan, özellikle son aylarda müracaatlarda artış olduğunu, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda dönüşüm için hazırlıklarını yaptıklarını bildirdi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZ HAZIR 

Dönüşümün ne zaman başlayacağına dair soru üzerine Demircan, şunları kaydetti: "Daha bir yıl olmadan 5 bin tapu verdik. Biz bu senenin sonuna kadar en az tapuların yüzde 50’sini vermeyi hedefliyoruz. Gelin tapularınızı alın. Dönüşüm için sizinde biraz çaba göstermeniz gerekiyor. Biz belediye olarak hazırız. Kentsel dönüşüm için tüm projelerimiz ve maketlerimiz hazır. Tapu verme işlemi belli bir noktaya gelirse kentsel dönüşüm için uzlaşma görüşmelerine başlayabiliriz. 


Dönüşüme Fetihtepe mahallesinden başlayacağız. Dönüşüm alanı içinde tapuları en hazır bölge burası. Okmeydanı’nda ki bu gelişimden rahatsız olanlar var. Bunların sözlerine kulak vermeyin. Bu kişiler, eski düzenin değişmesini istemiyor ve buraların dağınık kalmasını istiyor. Tapuların verilmesinin ardından yapılacak kentsel dönüşümle istediğiniz yaşam ortamlarına kavuşacaksınız.”

#kentsel dönüşüm
#beyoğlu
#tapu
9 yıl önce