|

Beyoğlu’nda izinsiz gösteriye müdahale

Beyoğlu'nda toplanan İstanbul Barosu üyeleri ile polis arasında yaşanan gerginlik sürüyor.

Yeni Şafak
01:00 - 29/11/2015 Pazar
Güncelleme: 23:07 - 28/11/2015 Cumartesi
IHA

Tarlabaşı'nda yeniden toplanan ve dağılmamakta ısrar eden göstericiler, polisin müdahalesiyle geri püskürtüldü. Bölgede yaşanan gerginlik ise sürüyor.



İstanbul Barosu üyeleri, Diyarbakır'daki saldırıyı protesto için akşam saatlerinde İstiklal Caddesi üzerinde toplandı. Kalabalık grup, yapılan protesto gösterisinin ardından toplu yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis, izinsiz yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine kalabalık grup ile polis arasında önce arbede yaşandı ardından da müdahale geldi. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan ve yürüyüşte ısrar eden kalabalığa biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından grup ara sokaklara dağıldı.





MÜDAHALELER ARA SOKAKLARDA SÜRDÜ


Yapılan müdahalenin ardından dağılan kalabalık ara sokaklar üzerinden Tarlabaşı Bulvarı'na inerek yeniden polisle çatıştı. Bunun üzerine caddeye inen çevik kuvvet ekipleri, mukavemet eden göstericilere plastik ve boyalı mermi ile biber gazıyla müdahale etti.


Grup üyeleri müdahalenin arından yeniden ara sokaklara dağıldı. İstiklal Caddesi'nde yaşanan gerginlik ise yer yer sürüyor.

#İstanbul Barosu
#beyoğlu
8 yıl önce