|

Bıçağı gelişi güzel salladım

Adana'da büfe sahibi 22 yaşındaki Şahin Coşkun, aldığı biranın parasını vermeyen ve kavga sırasında kendisini bacağından bıçaklayan 23 yaşındaki Rebbani Durak'ı öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası ile yargılandığı mahkemede, "Bıçağı gelişi güzel salladım" diye savunma yaptı.

Yeni Şafak
10:42 - 21/08/2015 Cuma
Güncelleme: 07:45 - 21/08/2015 Cuma
DHA

Olay, 20 Mayıs'ta merkez Yüreğir İlçesi'nin Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde meydana geldi. Rebbani Durak, iddiaya göre Şahin Coşkun'un işlettiği tekel büfesine giderek buzdolabını açıp bira içmeye başladı. Coşkun ise Durak'a 'Geçen içtiklerinin parasını vermedin' diyerek bira içmesini engellemek isteyince Durak, Coşkun'a küfür ederek üzerinde taşıdığı bıçakla yaraladı. Bunun üzerine Coşkun da Durak'ı bacağından bıçakladı. Durak, götürüldüğü hastanede yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Şahin Coşkun ise hastanede yapılan tedavisinin ardından tutuklandı.



Hakim karşısına çıktı


Şahin Coşkun kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Olay gününden öncü Rebbani Durak'ın dükkanına gelerek alkol aldığını ve bu parayı ödemeden kaçtığını belirten Coşkun savunmasında şunları söyledi:


"Bu olaydan bir kaç gün sonra Rebbani Durak yeniden dükkanıma geldi. İçeri girer girmez dolaptan bira alarak içmeye başladı. Ben borcunu ödemesini, veresiye içki vermediğimi söyledim. İkinci kez bira almak isteyince müdahale ederek dolabın kapağını kapattım. Rebbani de elime vurarak 'Çek lan elini' dedi. Rebbani daha sonra bana küfür edince tartışmaya başladık. Beni kolumdan tutarak dükkanın yan tarafında bulunan ara sokağa çıkarttı. Cebinden bıçağı çıkararak bacağıma soktu. Ben de yaralanmanın etkisiyle cebimden çıkardığım bıçağı gelişi güzel salladım. İsabet edip etmediğini dahi hatırlamıyorum. Rebbani bıçağı cebine koydu kaçmaya başladı. İlerde de yere yığıldı."


Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


#Adana
#Büfeci
#Katil
#Ömür boyu hapis
9 yıl önce