|

Biden ikna oldu

Adalet Bakanı Bozdağ, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için somut kanıtlar bulunduğu konusunda ikna olduğunu söyledi. "Bundan sonra ikinci adımın atılmasını bekliyoruz; o da geçici tutuklamadır" diyen Bozdağ, bunun olmaması halinde ilişkilerin daha da bozulabileceği uyarısı yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:48 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, New York'ta FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin açıklama yaptı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasındaki görüşmede Gülen'in iadesi konusunun ele alındığını belirten Bozdağ, Türkiye'nin beklentisinin Gülen'in iadesi olduğunu kaydetti. İade anlaşmasının uygulanmasını talep ettiklerini, anlaşma uyarınca mahkeme kararı çıkıncaya kadar kişinin tutuklanması gerektiğini anlatan Bozdağ, “Fetullah Gülen, 15 Temmuz 2016'da darbe teşebbüsünün talimatını veren ve bunu Pensilvanya'dan sevk ve idare eden bir teröristtir. TSK içinde FETÖ'ye mensup askerlerle bunlara eklenen diğer bazı askerler, müştereken darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu çok net şekilde ortadadır” dedi.



İKİNCİ ADIMI BEKLİYORUZ


Gülen'in, örgütünü ABD'den yönetmeyi sürdürdüğüne işaret eden Bozdağ, hiçbir hukuk devletinin, bir terör örgütünün devletin gözetimi altında sevk ve idaresine izin vermeyeceğini belirtti. Bozdağ, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin bu konudaki beklentilerini ifade ettiler. Terörist Fetullah Gülen'in terör örgütünün sevk ve idaresine engel olmak için geçici tutuklanmasının, iade maksadıyla tutuklanmasının son derece önemli olduğunun altını çizdiler. Sayın Biden da somut deliller geldiğini kabul etti, ifade etti.


Biz artık bundan sonra ikinci önemli adımın atılmasını bekliyoruz; o da geçici tutuklamanın yapılmasıdır” diye konuştu.



İLİŞKİLER DAHA DA BOZULUR


Türkiye'de şu anda Amerikan karşıtlığında artış olduğunu anlatan Bozdağ, bunun en önemli nedenlerinden birinin Gülen'in ABD'de yaşaması, Türkiye'nin iade talebine rağmen sürecin henüz Adalet Bakanlığından mahkemelere gönderilmemesi olduğunu kaydetti. Bu durumun, sanki ABD'de bu işle ilgili adımların gerekli hızla atılmadığı kanaatini uyandırdığını belirten Bozdağ, “Biz Türkiye'nin oyalanacak bir ülke olmadığını biliyoruz ve bunu ifade ediyoruz” değerlendirmesini yaptı. FETÖ elebaşının iade edilmemesinin iki ülke arasında ilişkilerin daha da bozulmasına yol açacağı uyarısında bulunan Bozdağ, işin uzatılmadan sonuçlandırılmasının önemini vurguladı.


#FETÖ
#Birleşmiş Milletler
#Joe Biden
8 yıl önce