|

Bidonla kayak keyfi

Vanlı çocuklar, karlı tepelerden bidonlarla kayarak yarıyıl tatilinin keyfini çıkarıyor. Bidonla hız aldıktan sonra bazen önlerine çıkan tümseklere çarpan çocuklar, yerden havalanarak eğlencelerine adrenalin katıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 31/01/2017 Salı
Güncelleme: 00:02 - 31/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Vanlı çocuklar, karda gönüllerince eğlendiler.
Vanlı çocuklar, karda gönüllerince eğlendiler.

Boş zamanlarını karlı tepelerden bidonlarla kayıp, eğlenerek geçiren Vanlı çocuklar, yarıyıl tatilinin keyfini çıkarıyor. Temin ettikleri bidonları ortadan ikiye bölerek, içine oturan çocuklar, kendilerini tepelerden aşağıya bırakıyor. Bidonla hız aldıktan sonra bazen önlerine çıkan tümseklere çarpan çocuklar, yerden havalanarak eğlencelerine adrenalin katıyor.




SIFIRIN ALTINDA 29 DERECE


Yurdun genelini etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava, kimine çile yaşatırken kimine keyif olarak geri döndü. Kar ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 504 yerleşim biriminde ulaşım sağlanamıyor. Doğuda bugün ve yarın da yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi. Kar yağışlarının Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ'ın doğu, Van'ın ve Erzurum'un güney kesimlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Bölgede en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında 29 derece ile Ağrı'da kaydedildi. Erzurum'da 16, Kars'ta 21, Ardahan'da 13, Erzincan'da 10, Iğdır'da 17 derece ölçüldü.



Kar kalınlıkları da Ağrı'da 100, Erzurum'da 50, Kars'ta 34, Iğdır'da 20 ve Ardahan'da 24 santimetre. Yetkililer, vatandaşların bölgede oluşabilecek buzlanma ve don olayı ile yüksek kar örtüsüne sahip, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Artvin, Giresun ve Trabzon'da, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurumlarında görev yapan engelli ile hamile personele idari izin verildi. Trabzon ve Ordu'da toplam 563 mahalle, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'de de 974 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.


#Van
#Kayak
#Bitlis
7 yıl önce