|

Bilal Erdoğan: Anamuhalefet lideri karmaşık duygular içinde

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, "Bu referandumla ilgili konu edilen eleştirilerden hiçbir tanesinin karşısında şu anki sistem daha iyi diye iddia edilemez. İşte anamuhalefet liderinin dahi ne kadar karmaşık duygular içinde olduğunu görüyorsunuz" dedi.

Yeni Şafak
20:18 - 15/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 20:19 - 15/03/2017 Çarşamba
AA
Bilal Erdoğan
Bilal Erdoğan

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Bu referandumla ilgili konu edilen eleştirilerden hiçbir tanesinin karşısında şu anki sistem daha iyi diye iddia edilemez. İşte anamuhalefet liderinin dahi ne kadar karmaşık duygular içinde olduğunu görüyorsunuz." dedi.



Erdoğan, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" konferansında, Türkiye'nin yönetim sistemi ne kadar net, ne kadar istikrar vadeden olursa dünyanın bu çalkantılı döneminde geminin selamete o kadar başarılı şekilde ulaşacağını bildirdi.



Halk oylamasının Türkiye ve bölge için çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu referandumla ilgili konu edilen eleştirilerden hiçbir tanesinin karşısında şu anki sistem daha iyi diye iddia edilemez. İşte anamuhalefet liderinin dahi ne kadar karmaşık duygular içinde olduğunu görüyorsunuz. Tabii Cumhuriyet Halk Partisi de bu referandumdan 'evet' çıkınca kurtulacak. Cumhuriyet Halk Partisi, halkına daha doğrudan hesap vermek konumuna gelecek. Halkının değerleriyle barışık olması gerektiğini anlayacak. Belki de her seferinde seçim kaybeden, hezimete doyamayan bir genel başkandan kurtulacak. Onun için 16 Nisan referandumu hem ülkemiz hem ülkenin muhalefeti için çok büyük hayırlara gebe." ifadesini kullandı.



Kalan kısa sürede çalışılmasını, insanlara halk oylamasının öneminin anlatılmasını isteyen Erdoğan, muhakkak oy kullanılması gerektiğini bildirdi.



"75 yaşında birisi milletvekili olabiliyorsa 18 yaşındaki niye olamasın"


Erdoğan, 18 yaşında milletvekili seçimi ile ilgili tartışmalar yaşandığına değinerek, şöyle devam etti:



  • "Mesela gençler diyorlar ki, '18 yaşında ben de olsam kendimi Meclise göndermem, bu değişikliğin ne anlamı var.' Bakın 18 ila 25 yaş arasında 7 milyon gencimiz var. Yani 18 yaş demek, 600 milletvekili 18 yaşında olacak demek değil ki. 75 yaşında birisi milletvekili olabiliyorsa 18 yaşındaki birisi niye milletvekili olamasın. Meclisi ne yaşlılarla ne gençlerle dolduracağız ama ülkenin bir karması olması icap eder. Hangi kesimle ilgili çalışma yapılacaksa o kesimin Mecliste temsili olması icap eder. 18 yaşında birisine oy kullanma yetkisi veriyorsanız seçilmesine niye müsaade etmeyelim? Oy kullanan bir insan niye seçilemesin? Bunun tek mantığı olabilir. Siz oyun değerine inanmazsınız, onun için oy kullananın da seçilebileceğini düşünmezsiniz ama siz birisine oy kullanma yetkisi veriyorsanız, elbette seçilme imkanı da vermeniz adaletin gereğidir."

Yapılan değişiklikle önümüzdeki seçimlerde 18-25 yaş arası en az 10 kişinin Meclise gireceğine inandığına dikkati çeken Erdoğan, "Bunun Meclis için de çok faydalı olacağını düşünüyorum. Nitekim 29'dan 25 düşürüldükten sonra o yaş grubundan da birçok milletvekilimiz oldu. Önümüzdeki dönemde de olmaya Allah'ın izniyle devam edecek." dedi.



Bilal Erdoğan, konferansın ardından Mevlevihaneyi gezerek yetkilerden bilgi aldı. Erdoğan'a burada çeşitli hediyeler verildi.


#Tokat
#Bilal Erdoğan
#Referandum
7 yıl önce
default-profile-img