|

Bin 500 mahkum kamuda çalışacak

Mardin'de bin 500 mahkum, denetimli serbestlik kapsamında kamuda çalıştırılacak.

Yeni Şafak
16:30 - 30/12/2014 Salı
Güncelleme: 14:32 - 30/12/2014 Salı
AA
Mardin Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında cezası 1 yıldan az olan bin 500 mahkumun denetimli serbestlik kapsamında kamu kurumlarında çalışmaları için protokol imzalandı.


Mardin Adliyesi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Mustafa Taşkesen, mahkumların yararlı hizmetler vererek, topluma adapte olacaklarına inandığını belirterek, "Mahkumların, topluma entegrasyonunu kurumlarımızda çalıştırarak sağlayacağız" dedi.


Başsavcısı Mehmet Özel ise protokolün 1 yıl geçerli olacağını ifade ederek, topluma faydalı olacağı değerlendirilen mahkumların, valiliğin uygun gördüğü yerlerde kamu yararına çalıştırılarak topluma kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.


Uygulamadan bin 500 mahkumun istifade edeceğini dile getiren Özel, şöyle konuştu:


 "Belirli aralıklarla okul ve cami gibi tüm kamu kurumlarında çalışacak. Para cezasının belirli bir süresinin denetimli serbestlik yükümlüsü olarak yerine getirilmesi planlanan ve cezasının infazı 1 yılın altında kalan mahkumlar kamu kurumlarında çalıştırılacak. Mahkumların topluma entegre olmasına katkı sağlaması amacıyla böyle bir protokolü imzalamayı öngördük."


Konuşmaların ardından Valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzalandı.
#Mahkumların kamu kurumlarında çalıştırılması
#Protokol
#Mardin Valsi Mustafa Taşkesen
#Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel
#Mardin
9 yıl önce