|

Deniz Baykal yoğun bakımdan çıktı

Tıkalı damarı nedeniyle beyninde pıhtı oluşan ve 3'üncü kez ameliyat edilen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal yoğun bakımdan çıktı. Nöroloji bölümünde uyutulmaya devam ediyor.

Yeni Şafak
10:38 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:35 - 18/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal.
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal.

Son dakika... Tıkalı damarı nedeniyle beyninde pıhtı oluşan ve 3'üncü kez ameliyat edilen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal yoğun bakımdan çıktı. Nöroloji bölümünde uyutulmaya devam ediyor.

Hayati tehlikesi var

Ödem ve kanaması artınca dün öğle ameliyat edilen Baykal, akşam da beyninde biriken kan nedeniyle operasyon geçirdi. Baykal’ın tedavi sürecinde bazı olumsuzluklar yaşadığını belirten Prof. Dr. Erkan İbiş, “Hayati tehlike var” dedi.

Sağlık Bakanından açıklama

Sağlık Bakanı Ahhmet Demircan, Baykal'ın sağlık durumu hakkında, "Şu anda uyutulma süreci. Sayın Baykal'ın rahatsızlığı sürekli takibimizde" diye konuştu.

"Beklemekten başka çare yok"

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, bundan sonraki süreçte de sıkıntı yaşanmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığına dikkati çekerek şunları söyledi:

  • “Elbette bundan sonraki süreçte yeni riskler oluşabilir mi, oluşabilir. Ama şu koşullar altında, şu andaki bulgularla devam ettiği takdirde tablonun daha da iyiye gideceğini vurgulamak istiyorum. Deniz Bey, çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Şu andan itibaren takipten, beklemekten başka çaremiz yok.”

Özel'den açıklama: Tamamı asılsız

Dün akşam ortaya atılan iddialarda, Baykal'ın beyin ölümünün gerçekleştirdiği belirtilmiş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yalanlamıştı. Özel, "Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır"demişti.


#Deniz Baykal
#Yoğun Bakım
#Ameliyat
7 yıl önce