|

Bingöl'de alçak saldırı: 1 şehit

Bingöl kırsalında devam eden operasyonda, güvenlik güçlerinin yer değiştirmesi sırasında teröristlerce daha önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 asker şehit oldu. Dün de 2 köy korucusu şehit olmuştu.

Yeni Şafak
11:22 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:34 - 24/08/2016 Çarşamba
AA

Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bir asker şehit oldu.



Merkeze bağlı Ortaçanak köyü kırsalında devam eden operasyonda, güvenlik güçlerinin yer değiştirmesi sırasında teröristlerce daha önceden yere tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada bir asker şehit oldu.



Teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon sürüyor.



Şehadet haberi baba ocağına ulaştı


Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'nin Afyonkarahisar'daki baba ocağında yas var.



Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile askeri yetkililer, acı haberi vermek için Şehit Üye'nin Fatih Mahallesi'ndeki baba evine geldi.



Yetkililer, evde olmadığını öğrendikleri baba Süleyman ile anne Fatma Üye'yi telefonla arayarak, oğullarının yaralı olduğunu, acil eve gelmeleri gerektiğini söyledi.



Bir süre sonra eve gelen baba Süleyman Üye, acı haberi öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Ailenin diğer oğlunun da Muğla'da asker olduğu öğrenildi.



Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgunda çalıştığı belirtilen anne Üye, eve geldiğinde yetkililere, "Oğullarımdan hangisi onu söyleyin bana" dedi.



Bingöl'deki oğlu Kerim'in şehit olduğu söylenmesi üzerine anne Fatma Üye, "Çok özlemiştim oğlum seni" diyerek ağladı.



112 Acil Servis ekiplerinin hazır bekletildiği şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Acı haberin duyulmasının ardından Üye ailesinin yakınları ve vatandaşlar, şehidin evine akın etti.



Şehit Kerim Üye'nin 1,5 yıllık evli olduğu öğrenildi.




#Kerim Üye
#Cehennem Ormanları
#Karlıova
#İdris Demir
#Tarık Aydemir
8 yıl önce