|

Bingöl'de kar kalınlığı 1 metreyi aştı

Bingöl'de iki gündür etkili olan kar, hayatı durma noktasına getirdi. Merkez ve 6 ilçede eğitime ara verilirken, Yedisu'da kar kalınlığı bir metreyi aştı. 278 köy yolunun kapandığı ilde, birçok köye elektrik verilemiyor.

Yeni Şafak
10:45 - 14/12/2016 الأربعاء
Güncelleme: 10:49 - 14/12/2016 الأربعاء
IHA
Bingöl'de yoğun kar yağış sonrası kar kalınlığı 1 metreyi buldu.
Bingöl'de yoğun kar yağış sonrası kar kalınlığı 1 metreyi buldu.

Bingöl'de iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar yağışından dolayı Bingöl merkez ile Genç, Kiğı, Adaklı, Yayladere, Yedisu ve Karlıova ilçesinde eğitime ara verildi. Aralıksız bir şekilde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 278 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. İl Özel İdaresi, 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 101 personel olmak üzere 11 ekiple kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.



Bazı yerlere elektrik verilemiyor


Yedisu ilçesinde aralıksız bir şekilde etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının bir metreyi aştığı ilçede, esnaf kepenk açamadı. İlçeye bağlı tüm köy yolları kapanırken, merkez ve köylerin birçoğuna elektrik verilemediği öğrenildi.



İlçe merkezinde karla mücadele çalışmaları devam ederken, ilçenin Karlıova, Erzurum ve Erzincan ile karayolu bağlantısı kesildi.





#Bingöl
#Kar
#Karlıova
#Erzurum
٪d سنوات قبل
default-profile-img