|

Binler sana tekmil veriyor

Şırnak Uludere’de mayına basarak şehit olan Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer Bartın’da toprağa verildi. Şehidin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Oğlunun tabutuna sarılan anne Asiye Akyer, “Evine böyle mi gelecektin?” diye ağıt yaktı. Şehidin ağabeyi Murat ise “Binlerce kişi senin için tekmil veriyor kardeşim” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:27 - 8/11/2015 Pazar
Yeni Şafak
Şehit Uzman Çavuş Akyer’in yakınları tabuta sarılarak ağladı.
Şehit Uzman Çavuş Akyer’in yakınları tabuta sarılarak ağladı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, mayın patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in cenazesi, Bartın'ın Kozcağız beldesinde toprağa verildi. Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınan Akyer'in (24) Türk bayrağına sarılı naaşı, konvoy eşliğinde Kozcağız beldesi Kocameşe Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Burada şehidin tabutuna sarılan anne Asiye Akyer, teröre lanet ederek, “Gül gibi yavrumu aldılar. Canım oğlum, yılbaşında geleceğim diyordun, yılbaşından önce geldin. Evine böyle mi gelecektin? Sana doyamadan gittin” diye feryat etti.



AĞABEYİ ASKER SELAMI VERDİ

Ağabey Murat Akyer de “Bak canım kardeşim, burada binlerce kişi senin için tekmil veriyor” diyerek asker selamı verdi. Şehidin, anne ve babasının yanısıra ağabeyi Murat ve kız kardeşi Dilek Akyer ile yakınlarının güçlükle ayakta durduğu görüldü. Kılınan cenaze namazı sonrası Akyer'in cenazesi, askeri manga tarafından top arabasına konularak Bartın Belediye Bandosu eşliğinde Şar Mahallesi'ne götürülerek buradaki aile mezarlığında toprağa verildi.


#Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer
#uludere
#şırnak
#şehit
8 yıl önce