|

Bir ayda 16 TIR

Doğu ve Güneydoğu'nin kalkınmasını istemeyen PKK, doğrudan yatırım ve ticari faliyetleri hedef aldı. Son 30 günde çoğu ihracat mali yüklü 16 TIR'ı yakan terör örgütü, 52 iş makinesini de kullanılamaz hale getirdi. Vatandaşların kullandığı hususi araçlar da PKK teröründen nasibini aldı .

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 03:00 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Çözüm sürecini her fırsatta sabote eden terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu bölgesine yapılan yatırımları hedef alıyor. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamanın ardından terör eylemlerine hız veren örgüt, Van'ın Çaldıran ilçesinde 3, Erzurum Kağızman Karayolu Karakurt- Demirkapı civarında 8, Gürbulak Sınır Kapısı'na 20 kilometre mesafede 3, Erzurum'un Çat ilçesinde 1 ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin yakınlarındaki Tendürek Geçidi'nde 1 TIR'ı yaktı. Bölgeye yapılan yatırımları da hedef alan teröristler, baraj ve yol asfaltlama gibi çalışmalarda kullanılan 52 iş makinesini ateşe verdi.



HEDEF YATIRIMLAR


Teröristler, Kars Sarıkamış'ta yapımı devam eden sulama göletinin şantiye alanında, yüklenici firmaya ait park halindeki 2 iş makinesi, 2 kamyon, 1 kamyonet ve 1 su arazözünü yaktı. Siirt Şirvan Dişlinar Köyü bölgesinde, HES Baraj inşaatında 1 kamyon, 2 mikser ve1 iş makinesi da teröristlerin hedefi oldu. PKK'lı gruplar; Ağrı, Van, Erzurum, Bingöl, Diyarbakır'da da onlarca iş makinesini kullanılamaz hale getirdi. Teröristler, TIR ve iş makinelerinin dışında özel araçları da yaktı. Erzurum'dan Iğdır'a giden 11 araç yakıldı. Diyarbakır-Bingöl karayolunda 4 araç ateşe verildi. Şırnak'ın Silopi ilçesinde Elektrik Üretim AŞ'ye ait 7, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 2 otomobil de terörden nasibini aldı.


#Çözüm süreci
#pkk
#terör
9 yıl önce