|

Bir destan daha yazın

Başbakan Yıldırım referandum mitinginin ilkini, 15 Temmuz direnişinin sembolü Kahramankazan’da yaptı. Kalkışmanın merkezi Akıncı Üssü’nü binlerce kişiyle kuşatan, jetlerin görüş alanını daraltmak için tarlasını yakan kahramanlara Yıldırım, “Destanın son cümlesini 16 Nisan’da yine siz yazacaksınız” diye seslendi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:22 - 27/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım
Başbakan Yıldırım

Ankara Arena'da önceki gün gerçekleşen görkemli tanıtım toplantısının ardından Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının ilk mitingini dün Kahramankazan'da yaptı. 15 Temmuz'daki hain kalkışmaya karşı destansı bir direniş sergileyen ve Meclis kararıyla adının başına 'Kahraman' ifadesi eklenen Kazan ilçesinin halkına Yıldırım, şöyle seslendi: “Devletin içine çöreklenerek ihanet edeceği günü bekleyen bir grup azılı terörist 15 Temmuz'da harekete geçti. Buna karşı Kahramankazanlılar, Üstad Necip Fazıl gibi 'zaman bendedir, mekan bendedir' diyerek darbecilere, millet ve demokrasi düşmanlarına canları pahasına meydanları dar etti. İlçe halkı, alçak girişime karşı onurlu, haysiyetli bir direniş ortaya koydu, 8 bin kişiyle darbecilerin ele geçirdiği Akıncı Üssü'nü kuşattı."



EKİNİNİ TARLASINI YAKANLAR


“Uçaklar kalkmasın diye bütün yılın emeğini, ekinini, tarlasını yakanlar Kahramankazanlılar oldu. Darbeye karşı ilk sivil dayanışmayı, direnişi başlatan da yine sizlerdiniz. Traktörlerini Akıncı Üssü'nün giriş çıkışını kapatmak için gözden çıkaran da sizdiniz. Allah yolunda vatan için ilk şehidi veren yine Kahramankazan ilçesi oldu. İşte bu yüzden bu destan sizin eseriniz. Bu destansı mücadele, şehadet yürüyüşü bütün dünyaya örnek oldu. Kahramankazan bu sefer meydanlara bereketli güzel bir iş için çıkıyor. Kahramankazanlılar 15 Temmuz'da yazdıkları destanın son cümlesini de yazıp tarihe not düşecekler."



TERÖRÜN SONU OLACAK


“Kahramankazan 16 Nisan'da sandığa gidecek, 15 Temmuz darbecilerinin zihniyetinin Türkiye'den sonsuza kadar silinmesini sağlayacak. FETÖ'nün elebaşısı Pensilvanya'da bu 'evet'leri duydukça kriz geçiriyor, fenalaşıyor. PKK, bölücü terör örgütü sizin bu 'evet'lerinizi işittikçe darlanıyor, kuduruyor. Çünkü, 'eyvah, millet evet diyerek bizim de biletimizi kesecek' diyorlar. Yeni anayasayla FETÖ de PKK da DEAŞ da Türkiye'den arınacak, Türkiye artık terörle yaşamaktan kurtulacak. Türkiye, önünü daha net görecek. Semalarımızda millete bomba atan savaş uçakları olmayacak, semalarda çocuklar uçurtma uçuracak, gençlerimiz darbeciler tarafından hayatlarından koparılmayacak. Daha yaşanabilir güzel bir ülkenin geleceği için çalışacaklar."



Vesayetçi manşete tepki: Bu ayarlar tarih oldu


Yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte 'kimsenin silahlarla, uçaklarla, bombalarla gelemeyeceğini, hiç kimsenin milletin iradesinin üzerine güç kullanamayacağını' vurgulayan Başbakan Yıldırım, Hürriyet gazetesinin önceki gün yayınladığı '28 Şubat kokan' manşete de tepki gösterdi. 'Karargâh rahatsız' başlığıyla verilen ve Hürriyet'in vesayet dönemi özlemini açıkça ortaya koyan haberine tepki gösteren Yıldırım, “Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar. Artık manşetlerle hükümet yıkmak tarih oldu" dedi. Sözkonusu haberin 28 Şubat döneminde yürütülen algı operasyonlarının bir benzeri olduğunu vurgulayan Başbakan, “Eskiden manşetlerle hükümetlere ayar verirlerdi. AK Parti geldi, artık manşetlerle hükümet kurmak, hükümet yıkmak tarih oldu" dedi. Başbakan, şu ifadeleri kullandı:





BUNLAR SİZE SÖKER Mİ?


“Karargah rahatsız... Bu manşetleri hatırlıyorsunuz değil mi? Eskiden 28 Şubat'ı başlatmadan önce büyük denen gazeteler bu manşetleri ata ata halkın seçtiği iktidarı alaşağı etmek için her türlü tezgahı kurdular. Şimdi bakıyorum, benzer şeyler yapmaya çalışıyorlar. Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar. Demokrasi dışı bu girişimlere karşı 15 Temmuz'da en güzel cevabı veren Kahramankazanlı, bu algı operasyonları size söker mi? Elbette sökmez."



Teröristin başına yıktık


“Biz tehdit siyaseti hiç yapmadık, hendek siyasetini asla kabul etmedik. Biz sırtımızı ona buna dayamadık ama bölücü parti ne diyor, 'Biz sırtımızı Kandil'e dayıyoruz, PKK'ya dayıyoruz.' Kürt kardeşlerim kimliğinizle iftihar edin, Kürtlüğünüzle iftihar edin bu sizin hakkınız. Ancak alçak terör örgütü PKK'nın bilesiniz ki sizin gibi bir sorunu yok ancak ve ancak sizin böyle bir alçak örgüt sorununuz var. Ama hiç merak etmeyin gün yaklaştı, bu alçak örgütün sizinle bizim aramızı bozmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Onların da bu ülkeden yok olup gidecekleri gün yakındır. 16 Nisan'da tüm bu tedavülden kalkmış yapılara FETO'ya, PKK'ya, DEAŞ'a elveda demeye hazır mısınız? Daha düne kadar 'Türkiye'nin en büyük sıkıntısı terör' deniyordu. Biz, mesajı aldık. PKK'ya, FETO'ya, DEAŞ'a tarihin en ağır darbesini vurduk. Kandil, PKK'nın başına yıkıldı, Kazan FETO'nun başına yıkıldı, El-Bab DEAŞ'ın başına yıkıldı. Türkiye bu kararlılıkla birçok kazanım elde edecek. Bakın bir ay öncesine kadar dolar 4 lirayı görmüştü, bugün 3,60. Bu daha da inecek. Üst aklı, ekonomik kumpasları, oynanan oyunları boza boza geliyoruz. Aksine önümüzdeki günlerde ekonomimiz daha da canlanacak, yeni yeni projeler hayata geçecek."


#Başbakan
#Binali Yıldıım
#Referandum
#Ankara
#Kahramankazan
7 yıl önce