|

Bir günde 20 can

Bayram tatilini kana bulayan trafik canavarı dün yeniden hortladı. Bursa, Van, Ağrı ve Samsun’da meydana gelen trafik kazalarında 20 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi de yaralandı. Bursa’daki kazada can veren 7 kişilik Gültekin ailesinin, üniversiteyi kazanan oğullarını kayıt ettirmeye gittiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:09 - 8/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bir günde 20 can gitti
Bir günde 20 can gitti

Kurban Bayramı tatili sona ermesine rağmen dün yurt genelinde yaşanan trafik kazaları yürekleri dağladı. Bursa, Van, Ağrı ve Samsun’da meydana gelen 4 ayrı trafik kazasında 20 kişi öldü, 28 kişi de yaralandı. Bursa’dan İnegöl’e asfalt çalışması için giden işçileri taşıyan Fatih Şahin idaresindeki 16 NTM 81 plakalı minibüs, Babasultan mevkisinde, Ali Gültekin’in kullandığı 60 ZC 155 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada, Gültekin ile aynı araçtaki Emin, Satı, Engin, Ebru (8) ve Gülizar Gültekin olay yerinde, Ercan Gültekin (14) ise hastaneye kaldırılırken yolda canverdi. Yaralanan minibüs sürücüsü Şahin ile 17 işçi, Bursa ve İnegöl’deki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

KAYIT YOLUNDA ÖLÜM

Bu arada, kazada 7 ferdi yaşamını yitiren Gültekin ailesinin memleketi Tokat’ın Zile ilçesine acı haber tez ulaştı. Ailenin yakınları, dede İlyas Gültekin’in yaşadığı eve akın etti. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de aileyi ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Vidinel, Ali Gültekin ve ailesinin oğulları Engin’i üniversiteye kaydettirmek için Bursa’ya gittiklerini söyledi.


KALP KRİZİ ŞÜPHESİ

Van’ın İpekyolu ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 8 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Van-Özalp karayolunun 15. kilometresinde sürücüleri henüz belirlenemeyen 65 ET 593 ve 34 YC 3581 plakalı otomobiller çarpıştı. Araçların hurdaya döndüğü kazada Abdullah Beyaztaş, Emin, Mahsun, Selman Özemre ile İhsan, Muhammet, Ayten ve Rüya Gülden hayatını kaybetti. Yaralanan Süngül Özemre, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Ölenlerin yakınları, olay yerinde fenalık geçirdi. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, “Kesin bilgi yok ama sürücülerden birinin kalp krizi geçirmiş olabileceği düşünülüyor” dedi.


EVİN GARAJINA GİRDİ

Bu arada, Van’dan Erzurum yönüne giden Mesut Gözcü yönetimindeki 06 DM 8729 plakalı otomobil, Van’ın Eleşkirt ilçesine bağlı Sarıcan köyü mevkisinde bir evin garajına çarptı. Kazada Talha G.(2), Neslihan G. (28), Medine Ç. (46) öldü. Sürücü Mesut G. (29), Mazlum G. (15), Berat G. (4) ve Yasin Ç. (17) ise yaralandı. Samsun’da da Kazım Somuncu’nun kullandığı 55 DH 079 plakalı kamyonet, Çarşamba yolunda İbrahim Tunç idaresindeki 34 PA 5614 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Somuncu ile Ayşe Somuncu hayatını kaybetti. Yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı.

#Trafik Kazası
#Bursa
#Tokat
7 yıl önce