|

Bir makasla yola çıktı 70 kişinin işvereni oldu

Bingöl'de evinde yaptığı çeyizlik eşya satarak aile bütçesine katkı sunmaya çalışan 7 çocuk annesi Ayten Gündüz, kullandığı mikrokredi sayesinde çatı katında atölye kurdu. İş-Kur ve Fırat Kalkınma Ajansı'ndan aldığı destekle atölyesini Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde 70 işçinin çalıştığı işletmeye dönüştüren Gündüz, teşvik alıp kendi markasını üretmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
10:16 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 08:41 - 25/11/2014 Salı
AA

Bingöl'de 7 çocuk annesi Ayten Gündüz (44), geçen yıl 3 bin 750 lira mikrokrediyle kurduğu atölyesini, 1 yıl içerisinde 70 kişinin çalıştığı işletmeye dönüştürdü. Evinde el emeği göz nuruyla yaptığı çeyiz eşyalarını mahallede satarak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışan Gündüz, yaptığı ürünlerin beğenilmesi üzerine ev yerine atölyede üretim yapma karar aldı. Geçen yıl 5 arkadaşıyla 3 bin 750 lira mikrokredi kullanarak evinin çatı katında oluşturduğu küçük atölyede 10 kadın çalışanıyla üretime başlayan Gündüz, kısa sürede gösterdiği büyük performans sayesinde işini büyütmeyi başardı. Ulusal firmalara fason üretim yapan Gündüz, İş-Kur'un işçi desteği sayesinde hızla işini büyütürken, Fırat Kalkınma Ajansı'ndan aldığı destekle Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde 70 işçinin çalıştığı büyük bir işletme kurdu. İşini büyütmesi üzerine eşi Fevzi'yi de yanına alan Gündüz, iş hayatına girmek isteyen kadınlara cesaretli olmaları tavsiyesinde bulunarak, şöyle dedi: "İşe başladığımda sadece bir makasım ve ev tipi bir dikiş makinem vardı. Evde dikim yapmaya başladım. Mahallede sipariş alarak bir şeyler yapmaya çalıştım. Daha sonra ev üretim için dar gelmeye başladı. İki makine ile çatı katında işe devam ettim. 5 bayan arkadaş bir araya geldik. Kişi başı 750 lira mikrokredi alarak atölye açtık. Teşvik alıp kendi marka ürünlerimizi satışa sunmayı hedefliyoruz."


İŞ-KUR'DAN İŞÇİ DESTEĞİ ALDI

Fevzi Gündüz ise başarıdaki en büyük payının eşinin azmi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Krediyle bir dikiş makinesi alıp evin çatısında çeyiz ürünleri üretmeye başladı. Daha sonra atölye kiralayarak işlerine orada devam ederken, girişimcilik kursuna katılıp, İş-Kur'dan işçi desteği aldı. Fırat Kalkınma Ajansı'na sunduğumuz projemiz kabul edildi. Bu projeyle makine alarak çeyiz işlerinden konfeksiyon işine çevirdik." Gündüz, teşvik yasasından faydalanmak için 500 bin lira tutarında yeni yatırım yapılması gerektiğini anımsatarak, "Bunun için girişimcilerden katılım bekliyoruz. Burada 70 kişi çalışıyor. Bu atölyenin devam etmesi için desteğe ihtiyacımız var" dedi.


2 BİN KADINA KREDİ 

Bingöl Valilliği Mikrokredi Bingöl Şube Müdürü Halit Aktekin ise verdikleri krediler sayesinde kadınların büyük başarılar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Kadınlarımıza verdiğimiz küçük kredilerle kendi işlerini kurmaya teşvik ediyoruz. İşini kurmak isteyen her kadına destek oluyoruz. Üyelerimiz arasında Ayten Gündüz gibi çok sayıda başarı hikayesi olan kadın var. Şimdiye kadar 2 bin kadına mikrokredi desteğinde bulunduk."

#kredi
#makas
#işveren
9 yıl önce