|

Bir sonraki aşama için karar liderlerin

AK Parti ile CHP heyetleri arasındaki görüşmelerin dördüncüsü yapıldı. Heyetler, pazartesi günü 5. kez biraraya geldikten sonra liderlerine sunum yapacak. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun olumlu kararı halinde ön görüşmeden görüşme aşamasına geçilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 00:09 - 2/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

AK Parti ile CHP heyetleri, ilk üçü Ankara Palas'ta yapılan koalisyon görüşmelerinin dördüncüsü için bu kez TBMM çatısı altında bir araya geldi. TBMM Mermerli Salon'da saat 14.15'te başlayan görüşme 3 saat sürdü. Görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan ve Malatya Milletvekili Taha Özhan, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.



LİDERLERE SUNUM


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede, “Genel Başkanımıza ilk fırsatta sunum yapacağız. Ardından Genel Başkanımız raporları değerlendirecek. Eğer parti içindeki değerlendirmelerden koalisyon çıkarsa sonuç belirlenecek. Biz burada kendi aramızda tespit ettiğimiz ve iki partinin de karşılıklı pozisyonlarını görebilmek için önemliydi. Beyin fırtınasına dönen bir görüşmeydi” dedi.



50 SAATLİK GÖRÜŞME


Bakan Çelik, “Genel Başkanımıza ara sunum yapmıştık. Toplamda 25 saate yakın sürede CHP ile görüştük. Kendi heyetimizle de 30 saate yakın görüştük. Biz AK Parti olarak 13 yıldır siyasi sorumluluğunu tutuyoruz. Türkiye'nin çok büyük kazanımlar elde edebilmesi için gece-gündüz çalıştık. Bu kazanımların sürmesi için, 'yeniden hasta adam' durumuna dönmemesi için büyük bir sorumlulukla adım atıyoruz. Biz hükümette olduğumuz son güne kadar, her türlü sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” diye konuştu.



SON RANDEVU PAZARTESİ


Pazartesi günü son toplantıyı yapacaklarını belirten Çeliki, “Aynı şeyi CHP de yaparak, Genel Başkanlarıyla görüşecek. Eğer iki taraftan da olumlu karar verilirse, ön görüşmeden görüşme aşamasına geçilecek” dedi.


CHP Sözcüsü Haluk Koç ise “Makam mevki koltuk pazarlığı yapmadık yapmıyoruz. Önemli olan kimlerin hangi koltukta değil milletimizin neler kazanacağıdır. Bugün (dün) görüşülen herhangi bir koalisyon değildir. Birikmiş sorunları çözebilecek özelliklere sahip koalisyon çalışmasıdır. Milletimiz bize birbirinizle görüşün uzlaşın sorumluluğu yükledi” diye konuştu.


#Numan Kurtulmuş
#koalisyon görüşmeleri
#chp
#ak parti
9 yıl önce