|

Biri sorumlu 4 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarda, Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK'nın Nusaybin sorumlusunun öldürüldüğünü açıkladı. Şırnak'ta ise, 3 teröristin öldürüldüğü, 2 teröristin ise teslim olduğu bildirildi.

Yeni Şafak
12:15 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 13:08 - 31/05/2016 Salı
Yeni Şafak
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.

TSK devam eden operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.



Nusaybin'de, bölücü terör örgütü Nusaybin sorumlusu terörist ölü olarak ele geçirildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 496 oldu. Üç roketatar, 19 Kaleşnikov piyade tüfeği, bir pompalı tüfek, iki tabanca, 18 el bombası, altı roketatar mühimmatı, üç roketatar sevk fişeği, 1.980 Kaleşnikov piyade tüfeği fişeği, dört telsiz, iki uzaktan ateşleyici kumanda, bir voltmetre, 71 Kaleşnikov piyade tüfeği şajörü, iki tabanca şarjörü, bir el dürbünü ele geçirildi, dokuz el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 81'e ulaştı.




Şırnak'ta 479 terörist etkisiz hale getirildi


Şırnak'ta, 3 terörist öldürüldü, 2 terörist teslim oldu. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 479'a yükseldi. Üç Kaleşnikov piyade tüfeği, bir Zagros Keskin nişancı tüfeği, bir roketatar, bir Dragunov Keskin nişancı tüfeği, 25 Kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, dört Dragunov Keskin nişancı tüfeği şarjörü, 807 Kaleşnikov piyade tüfeği fişeği, 52 Zagros Keskin nişancı tüfeği fişeği, 1.458 Biksi makineli tüfeği fişeği, 2.135 adet 5,56 mm fişek, 28 roketatar mühimmatı, 10 el bombası ele geçirildi, 58 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 437'ye ulaştı. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından üç bina da yakıldı.



1 terörist teslim oldu


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist teslim oldu.



1 terörist cesedi bulundu


Van'ın Edremit ilçesinde, 19 Mayıs 2016 tarihinde icra edilen operasyonda etkisiz hale getirilen bir bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi, üzerindeki malzemeler ile birlikte (iki el bombası, dört adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, sekiz adet bantlanmış büyük pil, bir flaş bellek, iki hafıza kartı, bir el yapımı patlayıcı patlatmada kullanılan verici anahtar, el yapımı patlayıcının çalışırlığını kontrol etmeye yarayan bir test kiti) bulundu.



Taciz ateşi açan teröristlere anında karşılık verildi


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Mirgesav, Aktütün / Soğuk Tepe ve Işıklı / Gezgin Tepe Üs bölgeleri ile Şırnak / Seslice Üs bölgesine, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı taciz atışlarına anında karşılık verildi.



Yola tuzaklanan patlayıcı imha edildi


Siirt'in Şirvan ilçesi Ormanbağı-Nallıkaya yolu üzerinde yapılan aramada menfez içerisinde bir adet el yapımı patlayıcı (12 kg.lık tüp) bulunarak imha edildi.



PKK'ya malzeme götürürken yakalandı


Tunceli'nin Pülümür ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarına teslim edilmek üzere temin edilen yaşam malzemeleri (100 kg un, 150 kg şeker, 25 kg çay, altı kg zeytin, sekiz kg pirinç, 75 kg makarna, 10 kg beyaz peynir, 10 kg bulgur) ele geçirildi. "Yardım ve Yatakçılık" suçundan bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı.



Mühimmat bulundu


Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında; 59 roketatar mühimmatı, 86 roketatar sevk fişeği, 7.480 Biksi makineli tüfeği fişeği, 750 Kaleşnikov piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.














#Nusaybin
#Mardin
#Şırnak
#PKK
8 yıl önce