|

Bazı ülkeler İsrail ile işbirliği yaptı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin böyle bir karar alabilmesinde birtakım ülkelerin İsrail ile istişare ve koordinasyon halinde olmasının etkili olduğunu söyledi. Ruhani, “Kudüs’ü korumaya hazırız. Bu konuda hiçbir çekincemiz ve ön şartımız yoktur” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:56 - 14/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani
​İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin böyle bir karar alabilmesinde birtakım ülkelerin siyonist rejimle istişare ve koordinasyon halinde olmasının etkili olduğunu söyledi.

Siyonist rejimin bu tehditleri karşısında bölgede de bazı ülkelerin ABD ile iş birliği halinde olduğunu ifade eden Ruhani, “Filistin’in kaderini belirleme çabası içindeler. Eğer bu çabalar ses getirirse siyonistler Filistin’i daimi olarak işgal eder” uyarısında bulundu. Ruhani, “Siyonistler, terörizm ve şiddet tohumlarını Ortadoğu’ya ekenlerdir. ABD maalesef yıllarca müzakerelerde bir hakem olarak tayin edildi ve arabuluculuk için hep ABD’ye dönüldü. Halbuki ABD hiçbir zaman dürüst bir aracı olmamıştır, olmayacaktır da. ABD ayrıca Filistinlilerin meşru taleplerini hiçbir şekilde gözetmiyor” dedi.

Zirvede, ABD’nin tanıma kararına karşı güçlü bir kınama mesajı çıkarmak gerektiğini kaydeden Ruhani, “İran olarak Müslüman ülkelerin her biriyle iş birliğine hazırız. Böylece Kudüs’ü korumaya hazırız. Bu konuda hiçbir çekincemiz ve ön koşulumuz yoktur” diye konuştu.

#Kudüs
#İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi
#İran
#Ruhani
6 yıl önce