|

Bitlis şehidi 15 ay önce evlenmişti

Bitlis’te güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada Uzman Çavuşlar Samet Kaya ile Veysel Şirin şehit oldu, 2 asker de yaralandı. 2 yıl önce göreve başlayan Kaya’nın 15 aylık evli olduğu ortaya çıktı. Şehit Şirin, memleketi Hatay'da toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2017 Pazar
Güncelleme: 02:51 - 15/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 asker şehit düştü. Şehitlerden Uzman Çavuş Samet Kaya'nın henüz 15 aylık evli olduğu öğrenildi. Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı unsurlarınca 12 Ocak'ta başlatılan “Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma Operasyonu”nda PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada Tatvan JÖH Tabur Komutanlığı emrinde görevli Uzman Çavuş Samet Kaya (27) ile Uzman Çavuş Veysel Şirin (36) şehit olurken, 2 asker de yaralandı.







GÖZYAŞLARI SEL OLDU


Şehitler için Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarına sarılarak ağlayan yakınlarını askerler teselli etti. İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi'nin dua etmesinin ardından şehit Şirin, uğurlandığı memleketi Hatay'ın Hassa ilçesinde toprağa verildi. Şehit Kaya'nın naaşı ise Adana'nın Yumurtalık ilçesine uğurlandı. Bir kardeşi de Diyarbakır'da uzman çavuş olan şehit Samet Kaya'nın 2 yıl önce göreve başladığı ve hemşire Leyla Kaya'yla 15 aylık evli olduğu öğrenildi.



#PKK
#Bitlis
#Samet Kaya
#Veysel Şirin
7 yıl önce