|

Bitlis'te şehit olan askerler son yolculuğuna uğurlandı

Bitlis'in Hizan İlçesi Gayda Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan 5 asker ile Hizan'ın Nazar bölgesindeki çatışmada şehit olan köy korucusu için Bitlis'te tören düzenlendi. Törene 2 çocuğu ve üsteğmen olan eşi Ömer Bozkurt'un üniformasını giyerek katılan acılı şehit eşi Handan Bozkurt, çocuklarını teselli ederek, "İnşallah babanız son şehit olur" dedi.

Yeni Şafak
16:55 - 19/08/2016 Friday
Güncelleme: 14:06 - 19/08/2016 Friday
DHA

Bitlis'in Hizan İlçesi Gayda Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan 5 asker ile Hizan'ın Nazar bölgesindeki çatışmada şehit olan köy korucusu için Bitlis'te tören düzenlendi.



Törene 2 çocuğu ve üsteğmen olan eşi Ömer Bozkurt'un üniformasını giyerek katılan acılı şehit eşi Handan Bozkurt'un "Bayrakları, bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğruna ölen varsa vatandır" diyerek göz yaşı dökmesi, törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.



Hizan'ın Nazar bölgesinde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için önceki akşam geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu operasyon sırasında çıkan çatışmada köy korucusu Musluh Yaldız şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Bölgedeki operasyonu tamamlayıp dün öğlen saatlerinde dönüşe geçen askerleri taşıyan konvoya ise Gayda Köyü yakınlarında PKK'lı teröristler tarafından bombalı tuzak kuruldu.



Hizan'a yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta öğlen saatlerinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt, Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musap Salçuk, Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen, Jandarma Uzman Çavuş Mikail Daşçi ve Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir şehit oldu. Şehit asker ve köy korucusu için bugün İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, şehit yakınları, silah arkadaşları ve yaklaşık bin kişi katıldı. Hazin tören şehit cenazelerinin tören alanına getirilmesi ile başladı. Ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu.











#Bitlis
#PKK
8 years ago