|

Bitlis'te yol kenarındaki bomba imha edildi

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yol kenarına tuzaklanan bomba imha edildi. Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı, Kavunlu köyü yoluna bomba döşendiği ihbarı alınca arama tarama faaliyetine başladı. Yol kenarında tüp içine yerleştirilmiş bomba tespit eden görevliler, bombayı kontrollü bir şekilde imha etti.

Yeni Şafak
13:35 - 17/04/2016 Pazar
Güncelleme: 13:41 - 17/04/2016 Pazar
IHA

PKK'lılara yönelik operasyonlara ağırlık veren Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı, Kavunlu köyü yoluna bomba döşendiği ihbarı aldı. Bölgeye operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, yaptıkları arama tarama faaliyeti neticesinde asfalt olan yolun kenarına tüp içerisine yerleştirilmiş bomba tespit etti. Bulunduğu yerden çıkarılan patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından kontrollü şekilde imha edildi.



Silah depoları ele geçirildi


Öte yandan; 10. Motorlu Komando Tugayı, jandarma ve özel harekat polisleri tarafından ilçeye bağlı Yukarı Kolbaşı, Yayladere, Bölmedere, Kaleli, Kekliktepe ve Kavunlu köyleri kırsalında PKK'ya ait 6 sığınak tespit ederek etkisiz hale getirdi. PKK'lıların silah deposu olarak kullandığı bir sığınağın da tespit edildiği ve operasyon neticesinde 4 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 9 adet şarjör, bol miktarda biksi mermisi, Amerikan piyade tüfeği m16 mühimmatı, kaleşnikof mühimmatı, sokak eylemlerinde kullanılmak üzere havai fişek ele geçirildi.




Ayrıca tespit edilen sağlık deposunun içerisinde ise çok sayıda sağlık malzemesi, tespit edilen iki ayrı patlayıcı deposunda aküler, piller, akımölçer, kablo ve 50 kilogram amonyum nitrat ile patlayıcıyla güçlendirilmiş 9 adet tüp, içi amonyum nitrat ile doldurulmuş salça ve yağ tenekeleri, diğer iki yiyecek deposunda ise bol miktarda gıda ele geçirildi.





#Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı
#Bitlis
8 yıl önce