|

Biz vesayetle çarpışa çarpışa bugüne geldik

Türkiye’nin kazanımları için meydanlara çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir bildiriyle HDP’ye destek veren ve kendilerini suçlayanlara tepki gösterdi: Biz vesayet rejimini darbelerden biliriz. Biz vesayetle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Bir vesayet arayacaklarsa arkasında durdukları yere baksınlar.

Yeni Şafak
04:00 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 23:22 - 28/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Damat İbrahim Paşa Bulvarı'nda, Nevşehirlilere hitap etti. Darbecilere, vesayetçilere, bölücü ve paralellere karşı milletin hakkını savunacağını belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:



'Yüzde 52 ile seçilmiş cumhurbaşkanına idam' başlığını attılar, üzerine de benim resmimi koydular. Bir de kurnazlık yapıyorlar. 'Biz böyle bir şey yapmadık'. Dürüst olun dürüst. Adam gibi adam olun. O dolarlarınız, o paralarınız, o sermayeleriniz, o şirketleriniz sizi hiçbir zaman, bilesiniz ki o büyük hesap gününde, o hesaptan kurtarmayacak. O büyük hesap günü ebedi alemdir. Orada hesaplar şaşmaz. Orada rüşvet geçmez. Orada yolsuzluk yok. Orada terazi çok dürüst tartar.



MEYDANLARDAN GELDİK


Yurtdışı devreye sokuldu. Biz Türkiye'nin kazanımlarını korumak, Türkiye'nin önünü açmak için meydanlara çıkınca da 'Vay efendim Cumhurbaşkanı meydanlara çıktı'. Elbette meydanlara çıkacağım. Susturamazsınız, biz bu meydanlardan geldik, bu meydanlardan Allah'ın izniyle çıkmayacağız. Darbecilere, vesayetçilere, bölücülere, paralellere karşı milletimin, ülkemin hakkını savunacağım.



İTTİFAKI GENİŞLETTİLER


Bir ittifaka gidildi. Aslında bu ittifak başından beri vardı ama ilk defa bu kadar genişledi. Bölücü örgüt ile paralel örgüt bir oldu. Yanlarına Ermeni lobisini, New York Times gazetesini de aldı. Türkiye'de siyaseti dizayn etmeye çalıştılar. Tutmaz. Siyaset mühendisliği ana muhalefetin genlerinde zaten var. Milliyetçi olduğu iddiasındaki parti de geçmişine ve tabanına ihanet pahasına bu ittifakta yerini aldı. Kendisine prens olarak da bölücü örgütün güdümündeki partiyi seçtiler. Hep birlikte onun için çalışıyorlar.



BİR POPSTAR ÇIKARDILAR


Bir popstar çıkardılar. İyi saz çalıyormuş, sesi de güzelmiş öyle diyorlar. Hayırlı olsun. 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp 50 kişinin ölümüne sebep olan bu değil miydi? Bir yandan da milleti tehdit etmekten geri durmuyorlar. Neymiş efendim, bölücü örgütün ve paralel yapının desteklediği parti barajı aşamazsa kriz çıkarmış, erken seçime gidilirmiş. Kim söylüyor bunu, bir yanda milliyetçi olduğu iddiasındaki partinin genel başkanı söylüyor. Böyle bir yanlış olabilir mi, bunu nasıl söylersin? Bu ülkenin güvenlik güçlerini tepeden tırnağa nasıl yok farzedersin.



BUNLAR SÖZDE AYDIN


Sözüm ona 'aydın' kisvesi altında 200 kişi bir araya gelmiş bildiri yayınlamış. Onların da derdi eşbaşkanların partisinin barajı geçmesi. Bizi de vesayet rejimi oluşturmakla suçluyorlar. Biz vesayet rejimini 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat postmodern darbesinden, 27 Nisan o bildirisinin okunduğu zamandan biliriz. Biz vesayetle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Bugün illa bir vesayet arayacaklarsa gitsinler arkasında durdukları yere baksınlar.



50 KİŞİ ÖLDÜ SESLERİ ÇIKTI MI


Bu sözde aydınların 6-8 Ekim olaylarında öldürülen 50 kişi için bildiri yayınladıklarını duydunuz mu? Ne aydını, bunlar karanlık. Bunların bir milli mesele için bir bildiri yayınladıklarını görmedik, göremezsiniz. Çünkü bunlar hiçbir zaman benim milletimin canının, inancının, kültürünün, tarihinin, değerlerinin yanında yer almadılar. Bunlar her zaman milletin karşısında oldular.



Ayasofya açıklaması


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 30 Mayıs günü Ayasofya Müzesi'nde namaz kılacağı yönündeki iddianın gerçeklikten uzak olduğu belirtildi. Bazı basın yayın organlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'da namaz kılacağı şeklinde çıkan haberlerin gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, bazı basın organlarında yer alan iddianın tümüyle gerçek dışı olduğu, Erdoğan'ın programında ve gündeminde Ayasofya'ya ilişkin bir konu bulunmadığı kaydedildi.



Milletin çağırdığı her yere giderim






Erdoğan, Ankara'da Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, “Bu topraklarda hala 1940'ların tek parti zihniyetini yaşatmaya çalışanlar var. Eski CHP milletvekillerinden birinin kızı, 'muhtar, taksici, otobüs şoförü, kutsal üçlü' diyerek adeta kin kusuyor. Tahkir ettiği milletin kendisi” dedi. Erdoğan, “Şoför kardeşimin desteğinden hareketle başkanlık sistemini küçümsüyor. Aslında böyle yaparak, kendi acziyetini ortaya koyuyor, bunun farkında değil. Başkanlık sistemini kim istemiyor; terör örgütü, Pensilvanya, halka 'Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' diyenler, Ermeni diasporası istemiyor. Bir de bunlarla aynı çizgiye gelmekten zül duymayan muhalefet partileri istemiyor. Dikkat edin, bu ittifakta tek bir şey yok. Nedir o? Burada millet yok” dedi. Demirtaş'ın 'Cumhurbaşkanı nereye çağrılsa gidiyor' sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Ben, milletin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim. Bu, benim için ayıp değil, şereflerin en büyüğüdür çünkü ben oralardan geldim. 40 yıldır milletimle birlikte olduğum, birlikte yol yürüdüğüm için buradayım. Doğu'da, Güneydoğu'da Kürt kardeşimin duygularını istismar edip İstanbul'da beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum. Böyle bir derdim de yok. Diyarbakır'da sözde bir müftü, Eskişehir'de eşcinsel aday biz göstermiyoruz. Böyle bir derdimiz de yok” diye konuştu.




#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
#Ayasofya Müzesi
#afyon
#Otobüsçüler Federasyonu
9 yıl önce