|

Bize abilik yaptı

Akif Emre’nin vefatı nedeniyle Yeni Şafak’a taziye ziyaretinde bulunan Bakan Özlü, “Öğrencilik dönemimde Akif Emre bize her zaman abilik yaptı. Fatih’te bulunan yarı bodrum katlı bir evde Akif abiyle birlikte çok yemek yedik, çorba içtik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:13 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Bakan Faruk Özlü, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'a taziyesini iletti.
Bakan Faruk Özlü, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'a taziyesini iletti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi nedeniyle Beşiktaş’ta bulunan ofisinde hayatını kaybeden yazarımız Akif Emre için Yeni Şafak gazetesine taziye ziyaretinde bulundu.

Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’a başsağlığı dileklerini ileten Özlü, Akif Emre ile öğrencilik yıllarında yaşadığı anılarını anlattı. Akif Emre’nin sistematik düşüncelerle hareket ettiğini belirten Bakan Özlü, “O mühendislik fakültesini bitirdiğinde ben daha öğrenciydim. Akif Emre bize her zaman abilik yaptı“ dedi.


MEVDUDÎ’NİN
KİTABINI HEDİYE ETTİ

Akif Emre’nin Prof. Dr. Seyyid Kutub’un Fi Zılal-il Kur’an tefsirini okumayı çok sevdiğini ve her an okumak istediğini söyleyen Özlü, “Her zaman Fi Zılal-il Kur’an Tefsirini okumak isterdi. Ben ise Seyyid Kutub’u çok fazla okuyamazdım. Okulu bitirdiğim dönem Akif abi Pakistan’a gitmişti. Pakistan’da Ebu’l A’lâ el-Mevdudî’nin bir grubu bulunuyordu. Akif abinin de bu grup ile bir teması vardı. O günlerde bize Ebu’l A’lâ el-Mevdudî’nin Kur’ana göre dört terim kitabını vermişti” diye konuştu.


NECİP FAZIL’I
ELEŞTİRİNCE KIZARDIM

Akif Emre’nin bazı konularda Necip Fazıl Kısakürek’i eleştirdiğini, kendisinin de Necip Fazıl’ı sevdiği için Emre’ye kızdığını söyleyen Bakan Faruk Özlü, “Akif abi belli konularda Necip Fazıl Kısakürek’i eleştirirdi. Ben de Necip Fazıl’ı sevdiğim için Akif abiye kızardım. Ancak bizden büyük olduğu için saygıdan dolayı kendisine ters bir söz söylemekten kaçınırdım. Kendisini genç yaşta kaybettik. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın” diyerek, üzüntülerini belirtti.

#Akif Emre
#Yeni Şafak
#Faruk Özlü
7 yıl önce