|

Bizim çocuklar iyi ki var

Bizim Çocuklar iyilik hareketi dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların yardımına koşuyor. Bu iyilik hareketinin ilham kaynağı ise 7 yıl önce aramızdan ayrılan yazar Bahattin Yıldız.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 06:23 - 16/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Bizim çocuklar iyi ki var
​Bizim çocuklar iyi ki var

Ömrünü dünyadaki Müslümanların yüzünü güldürmeye adayan Bahattin Yıldız, 2010 yılında Afganistan’da düşen uçakta şehit olduktan sonra onun misyonunu üstlenen sevenleri ‘Bizim Çocuklar’ yardım hareketiyle devam ettiriyor. Dünyanın farklı yerlerine yardım eli uzatan ‘Bizim Çocuklar’ ekibi, yapmış oldukları iyilik hareketi içerisinde hayır sevdalısı abilerini unutmadıklarını gösteriyor. Ondan gördükleri gibi dünyanın dört bir yanına ihtiyaçları gidermeye giden Bizim Çocuklar’ı, ekibinin başkanı Reşad Başer’den dinledik. Yardım faaliyetleri esnasında Bahattin abilerinin ‘Bizim çocuklar’ söylemi üzerine bu isimle bir ekip kurduklarını anlatan Başer, “İnsanın aklına çocuklar geliyor ama biz artık büyüyenler olarak buradayız. Yalçın Kılıçarslan, Selami Aldemir, Kürşat Akça, Dumlu Kara, Rasim Çalar, Osman Yağmur, Yusuf Kaplan ve İbrahim Karagül gibi isimler Bizim Çocuklar. Yaş büyüyor ama yürekler her zaman dinç. Bahattin abi bizleri öyle gördüğü için bizde kendimizi hala onun gözünden görüyoruz. Ne kadar yaşlarımız 40’ları aşsa da aynı heyecanı taşıyan dünün çocuklarıyız. Bizim Çocuklar misyonuna toplumun da ihtiyacı var” diyor.


HUKUKUMUZ ÇOK ESKİ

Bizim Çocuklar’ın dernekten çok gönüllü bir ekip olarak hareket ettiğini söyleyen Başer, “Bahattin Yıldız abinin yanında bulunmuş, arkadaşlarından ve ailesindeki bireylerden oluşan bir ekip olarak hareket ediyoruz. Bizim hukukumuz derneğin ve kurumsal yapının çok çok üstünde. Resmi olarak geçtiğimiz yıl kurulduk ama öncesinde de aktiftik. Arkadaşlar sahadaydı. Çalışmalarımızı uzun yıllardır İHH ile yapıyoruz” ifadelerini kullanıyor ve ekliyor: “Gönül bağları çerçevesinde yardım çalışmalarımı devam ettirmeye çalışıyoruz. Bahattin abinin önemli tavsiyelerinden biri ‘hukukların ayakta kalması’ idi. Biz de o hukukları ayakta tutmaya çalışıyoruz. Çünkü Bahattin abi bu ülkenin sınırlarına sığmayan bir hassasiyete sahipti. Gün olur Afganistan’a, Pakistan’a giderdi. Gün olur Maliya, Nijer’e giderdi. Bir bakmışsınız Balkanlar’daydı. Biz de nereye gidersek gidelim gönül verebileceğimiz insanların olmasına dikkat ediyoruz.” şeklinde konuşuyor.


İHTİYAÇLARA GÖRE ÇALIŞIYORUZ

Bizim Çocuklar üyeleri aynı zamanda profesyonel İHH çalışanı. Bahattin Yıldız gibi ekip üyeleri de uzun yıllardır gönüllü yardım çalışmalarını İHH ile sürdürüyor. İHH ile gittikleri yerlerdeki eksikleri belirleyip Bizim Çocuklar olarak tamamlamaya çalıştıklarını belirten Başer, “Nerede nasıl bir ihtiyaç var ise onu gidermeye çalışıyoruz. Mesela Balkanlar’da en büyük ihtiyaç insanların İslami bilgilerinin eksik oluşuydu. Müslüman ama alkol kullanıyor gibi açıkları bölgeye giden arkadaşlarımız görüp bize söylediğinde bizde o doğrultuda bir şeyler yapıyoruz. Sancak bölgesinde yaşanan İslami eğitim ve kaynak noktasındaki sıkıntıları gidermek için Boşnakçaya çevirip 10 bin tane ilmihal dağıttık. Etkisi çok fazla oldu. Afrika’ya gittiğimiz zaman çocukların Kur’an-ı Kerimi bir tahta üzerine yazarak öğrenmeye çalıştıklarını gördük. Orada yapılabilecek en güzel çalışma Kur’an-ı Kerim dağıtmak olacaktı. Ruanda da insanlar topraktan ya da üstü açık yerlerde namaz kılıyorlardı. Biz de oraya bir mescit inşa ettik. Biz burada sadece iyiliğe vesile oluyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Kültür ve eğitim çalışmalarımız olacak

Mescit inşa etmek, Kur’an-ı Kerim ve ilmihal dağıtmak dışında, çeşitli ülkelerde su kuyusu açtırmak, yetimhane yaptırmak, yetimleri desteklemek, kız çocuklarının okumasını sağlamak, oyun bahçesi yaptırmak, bilgisayar laboratuvarı kurmak gibi sayısız projelerini hayata geçiren ve devam etiren Bizim Çocuklar, İHH’nın yetim dayanışma günlerini yaptığı ülkelerdeki çocuklar için tişörtler yaptırıp gönderiyor. Özellikle bundan sonra kültür ve eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten Reşad Başer, “Özellikle Sancak bölgesinde yaptığımız ilmihal çalışması gibi eksikliği hissedilen projeler geliştirip tamamlamak istiyoruz. Eğitim ve İslami değerlerin tanıtımına yönelik çalışmalar olabilir” diye anlatıyor.

#Mescit
#Kur’an-ı Kerim
#İHH
7 yıl önce