|

Bizler etle tırnak gibiyiz

Şeyhdoda aşiretinin varisi Suna Kepoğlu Ataman, yaşanan olaylar nedeniyle bölge halkının umutsuzluğa kapıldığını söyledi. Ataman, “Biz etle tırnak gibiyiz. Kendi iç meselemizi barış ile çözmemiz lazım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/09/2015 четверг
Güncelleme: 10:50 - 8/06/2017 четверг
Yeni Şafak
Bizler etle tırnak gibiyiz
Bizler etle tırnak gibiyiz
Çözüm sürecine darbe indiren terör olayları nedeniyle bölgenin kanaat önderleri PKK'ya 'silahları bırak ve ülkeyi terket' çağrısı yapmıştı. Özellikle olayların odağındaki Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 25 köylük Şeyhdoda aşiretinin varisi Suna Kepoğlu Ataman'ın yeniden çözüm süreci çağrısı dikkat çekti. Yaşanan olaylar nedeniyle bölge halkının yeniden umutsuzluğa kapıldığını belirten Ataman, “Biz etle tırnak gibiyiz. Kendi iç meselemizi barış içinde halletmemiz lazım. Artık anneler ağlamasın. Sözde değil, özde çözüm olsun ve bu kan dursun” diye konuştu.

HALK ÇÖZÜM İSTİYOR

Silvan başta olmak üzere bölge halkının yeniden çözüm sürecine dönmek istediğini savunan Ataman, “ Çözümle mutluyduk, anneler ağlamayacak sanıyorduk. Süreç bitti umutlar, inançlar kırıldı. Artık daha fazla zarar görülmeden kalıcı adımların atılması gerekiyor” dedi. “Dağda ölen çocuklar da askerler de bizim evlatlarımız” diyen Kepoğlu, “Her iki taraf da bu ülkenin vatandaşı. Biz annelerin ağlamaması için silahların gömülmesi talebinde bulunduk. Artık acı yaşamak istemiyoruz. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Bu sorun hepimizin, birlikte çözmesi gereken bir sorun” diye açıkladı.

EN KIYMETLİ ŞEY: 'CAN'

" Dağdaki de askerdeki de bizim evladımız. Her ölüm yüreğimizi yakıyor" diyen Kepoğlu, “Hem devlet babamızın hem de PKK'nın sesimizi duymasını istiyoruz. Adım atılmasını bekliyoruz. Bu olaylara artık son verilmeli. İktidarıyla muhalefetiyle ve vatandaşıyla barış için ne yaptığımızı sorgulamamız gerekiyor. Hayatta candan daha kıymetli hiçbir şey yok. Canlarımızın kıymetini bilelim” dedi.
#Şeyhdoda aşireti
#Suna Kepoğlu Ataman
#Çözüm süreci
9 лет назад