|

BM tabeladan ibaret

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler’in Suriyeli sığınmacılar konusunda yeterli desteği vermediğini söyledi. Şahin, kurumun sadece tabelası olduğunu ve yaptıkları işlerin lokal kaldığını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:41 - 15/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletlerin (BM) “savaşlar olmasın, insan hakları herkes için eşit uygulansın” diye kurulduğunu belirterek, “Şimdi geldiğimiz noktada, dünyanın başka bir tarafında bir kişiye bir şey olduğunda kıyamet kopuyor, başka bir tarafında milyonlarca insan evsiz kalıyor, ailesi parçalanıyor, canından oluyor, duyarsızlık var” dedi.


KAYBEDENLER KADIN VE ÇOCUKLAR

3. BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı dolayısıyla Japonya’nın Sendai kentinde bulunan Şahin, teknolojik ve sanayi kaynaklı afetlere de işaret etti. Türkiye’nin bölgesinde ayrıca “sosyal afet” denilen risklerin olduğunu belirten Şahin, “Bunlar da göç ve savaş mağdurları. Genelde bu işin mağduru ve kaybedeni ise çocuklar ve kadınlar oluyor” diye konuştu.


TEK BAŞIMIZA DÜNYAYA BEDELİZ

Gaziantep’in “sosyal afetleri en yüksek şehir” olduğunu dile getiren Şahin, Suriye’de 4 yıldır devam eden iç savaş ve gelen göçe dikkati çekti. Bunun sosyal olarak yönetilmesi gerektiğini aktaran Şahin, “Bu konuda Türkiye’nin yaptıklarını maalesef yeterince anlatamıyoruz. Büyük bir insanlık dramı yaşanıyor, Türkiye tek başına bütün dünyanın yaptığı yardımlardan çok daha fazlasını yapmayı başarıyor” görüşünü bildirdi.


NASIL YÖNETTİĞİMİZ MERAK EDİLİYOR

Gaziantep’te kadın ve çocuk ağırlıklı olmak üzere kamplarda 50 bin, kampların dışında 300 bin Suriyeli’nin yaşadığını anlatan Şahin, “İnancımız her ne kadar beraber olsa bile kültürler arası sorun var, birlikte yaşamayı entegre etmek gerekiyor” diye konuştu. Şahin, Suriye’den gelenlere ilişkin, “Dünya bu sayıyı nasıl yönettiğimizi merak ediyor” ifadesini kullandı. 


Destek verme dertleri yok

Birleşmiş Milletlerin uygulamalarını eleştiren Şahin, “Birleşmiş Milletler yok, levhası var, yok. Gelenlerin hepsi ‘Zaten Türkiye bu işi çok iyi yapıyor’ diyerek gidiyor. Elini taşın altına koymak, ‘Benim yapacak işim var, bu bölgede de yaşayan insanların sorumluluğu hepimizin üzerinde’ diyerek, empati yapıp daha güçlü bir destek vermek gibi bir dertleri de yok” ifadelerini kullandı. Şahin, yapılan küçük işlerin de çok büyükmüş gibi gösterildiğini ifade etti.

#fatma şahin
#suriye
#mülteci
#terör
#esed
#bm
9 yıl önce