|

Böcekçileri bulun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışma ofislerine böcek yerleştirenlerden yurtdışına kaçtıkları belirlenen 4’ü hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 4/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:49 - 4/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasına ilişkin, 11 kişi hakkında 'terör örgütü üyeliği' suçundan açılan davanın dört sanığı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Duruşmaya hazırlık tutanağını tamamlayarak ilk celsenin 23 Şubat 2016 tarihinde yapılmasına karar veren Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Enes Çiğci, Serhat Demir, Ali Özdoğan ve Hasan Akın hakkında yakalama kararı çıkarttı.







Yurtdışına kaçtıkları belirlenen sanıklardan Özdoğan, o dönem Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. Ofise böceği yerleştiren ekipteki Serhat Demir ise dönemin Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro ve Emniyet Amiri idi. Erdoğan'ı dinlemek için gelişmiş casus böcekleri devletin parasıyla Danimarka'daki bir şirketten satın alan Enes Çiğci de dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli komiserdi. Sanıklardan Hasan Akın da Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde görev yapıyordu.

#terör örgütü üyeliği
#Hasan Akın
#Enes Çiğci
#Serhat Demir
#Ali Özdoğan
8 yıl önce
default-profile-img