|

Bodrum'da 4,6 şiddetinde deprem oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 4,6 şiddetinde deprem meydana geldi. Yerin 9 kilometre altında meydana gelen deprem, çevre ilçelerde de hissedildi.

Yeni Şafak
20:01 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 23:14 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bodrum'da 4,6 şiddetinde deprem oldu
Bodrum'da 4,6 şiddetinde deprem oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Deprem Dairesi'nden (AFAD) yapılan açıklamaya göre; bugün saat 19.57'de, merkez üssü Muğla'nın Bodrum ilçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 9 kilometre altında meydana gelen deprem, çevre ilçelerde de hissedildi.

İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı.

Depremde olumsuzluk yaşanmadı

Ege Denizi'nde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Bodrum'da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, depremin artçı olduğunu söyledi. Depremle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Yılmaz, "Önemli bir konu yok. Bize intikal eden bir olumsuzluk yok." dedi.

21 Temmuz'da 6,3 şiddetiyle sallanmıştı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden 21 Temmuz'da 6.3 büyüklüğündeki deprem, başta Muğla olmak üzere neredeyse tüm Ege illerimizden hissedilmişti.

Kandilli Rasathanesi, saat depremin büyüklüğü 6.6 olarak açıklamıştı. Açıklamada “Tsunami Bodrum liman içindeki istasyonda maksimum 13 cm olarak ölçüldü” denilmişti.


#Deprem
#Muğla
7 yıl önce