|

Bölücü örgütün maşası oldular

“Sınırlarımızdaki çatışmalar güvenlik sorununa yol açıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü örgütle paralel yapı işbirliğine dikkati çekti: Milletimiz, bölücü terör örgütünün de onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2015 الأحد
Güncelleme: 01:58 - 30/08/2015 الأحد
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, güney sınırımızda yaşanan çatışmaların ortaya çıkardığı istikrarsızlık ortamının Türkiye için ciddi güvenlik sorunlarına yol açtığını söyledi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:



Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda son devletimiz olan Cumhuriyetimizin de müjdecisidir. Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmıştır.



TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ


Bugün de ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Güney sınırlarımızda yaşanan çatışmaların ortaya çıkardığı istikrarsızlık ortamı ülkemiz için ciddi güvenlik sorunlarına yol açmaktadır. Bu ortamdan güç alarak yeniden eyleme başlayan bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda şehit edilen güvenlik güçlerinin acısı yürekleri dağlıyor.



MİLLETİMİZ ÜSTESİNDEN GELECEKTİR


Terör örgütleriyle birlikte hareket eden paralel devlet yapılanmaları, ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmektedir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır.



GATA'da mezuniyet heyecanı


GATA Tıp Fakültesi 35. Dönem mezunu 62 tabip teğmene, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bakı bakanlar, kuvvet komutanları, GATA'da görevli subay ve öğretim üyelerinin katıldığı törenle diplomaları verildi.



Dereceye giren mezunlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.



Beştepe'ye bin 800 davetli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer Bayramı nedeniyle bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit yakınları ve gazilerle birlikte bin 800 kişiye bir resepsiyon verecek. Şehit haberleri nedeniyle resepsiyonda müzik dinletisi olmayacak. Ayrıca Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törende halka hitap edecek. Törende ilk kez karma bando ile Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı gösteri birliği kısa bir gösteri yapacak. Milli imkanlarla üretilen silahlar, zırlı araçlar ve Altay tankları da geçit töreninde görücüye çıkacak.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#İsmet Yılmaz
٪d سنوات قبل