|

Bolu'da ortalığı ayağa kaldıran iddia

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde 4 kişinin ölümü ve 36 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan canlı bomba saldırısı sonrası sosyal medyada dolaşan asılsız dedikodular vatandaşları tedirgin etti. Bolu'da bombalı araç yakalandığı ve sokağa çıkma yasağı yaşandığı şeklinde Facebook ve Twitter'da yayılan asılsız dedikodular paniğe neden oldu.

Yeni Şafak
16:39 - 20/03/2016 Pazar
Güncelleme: 14:46 - 20/03/2016 Pazar
IHA

Vatandaşlar arasında hızla yayılan asılsız haberler üzerine açıklama yapan Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, "İlimiz terör ve asayiş yönünden en huzurlu şehirler arasındadır. Bazı kişiler bilerek vatandaşlarımıza korku salmak için canlı bomba yakalandığını ve sokacağa çıkma yasağının başlayacağını ileri sürerek emellerine ulaşmaya çalışıyorlar. Kesinlikle böyle bir şey yok" dedi.



Öte yandan, 81 ilde jandarma ve polis ekipleri tarafından tedbirler üst seviyeye çıkartılırken, Bolu'da hem kent merkezi hem de TEM otoyolunda şüpheli araçlar üzerinde denetimler arttırıldı. Bolu'da bulunan iki alışveriş merkezine giren araçlar ise tek tek aranıyor. Polis ekipleri vatandaşların huzur ve güvenliği için 24 saat hazır bekliyor.

#Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya
#bolu
8 yıl önce