|

Böylesini görmedik!

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde dün meydana gelen şiddetli yağış, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Bahçeler mevkisindeki sahil kesiminde, çökmeler meydana geldi, balıkçıların çekek yeri ve barakalar zarar gördü. Yazlıklarında mahsur kalan 7 kişi, kurtarıldı. Olay anını yaşayan Turgay Özen, “İlk kez böyle şiddetli bir yağış gördük. Suların içinden çıkamayacağız diye düşündüm. Ekipler bizi kurtardı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:54 - 26/09/2017 Salı
Yeni Şafak
​Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde meydana gelen şiddetli yağış, yaşamı olumsuz yönde etkiledi.
​Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde meydana gelen şiddetli yağış, yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde meydana gelen şiddetli yağış, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. İlçede dün sabah saatlerinden bu yana devam eden sağanak, Yeniköy Bahçeler mevkisinde etkili oldu. Su baskınlarının yaşandığı bölgede, İstanbul’dan yazlıklarına gelen 4 aile evlerinde mahsur kaldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve jandarma ekiplerince çalışma başlattı. Mahsur kalan 7 kişi, ekipler tarafından kurtarıldı. AFAD Çanakkale İl Müdürü Levent Yılmaz, hasar ve zarar tespit çalışmalarına başladıklarını belirtti. Yeniköy’deki Bahçeler mevkisinde balıkçıların çekek yeri olarak kullandığı alan ile yaz aylarında vatandaşların konakladığı barakalar zarar gördü. Sahildeki kumsal alanda ise çökmeler meydana geldi. Bölgedeki balıkçı teknelerinin bazıları batarken bazıları da karaya oturdu. Suya gömülen tekneler, traktörler ve kepçeler yardımıyla kurtarıldı.


BU BİR DOĞAL AFET

Bu arada, evde yatalak haldeki 2 hasta, yağıştan zarar görmemeleri için AFAD ekiplerince Gelibolu Devlet Hastanesine götürüldü. Yağış anında evinde bulunan Metin Özen, ilk kez böyle şiddetli bir yağış gördüğünü söyledi. Bir anda her yeri suların kapladığını ifade eden Özen, “Hemen jandarmayı ve AFAD’ı aradık yardım istedik. Sular yükselmeye devam edince üst kısımlara doğru gittik. Biraz daha orada kalsak belki biz de suların içinde kaybolacaktık” dedi. Tevfik Altınkaynak ise “Can kaybımız yok. Umarım tekrarını yaşamayız. Hepimize geçmiş olsun, çok korktuk” ifadelerini kullandı. İstanbul’dan tatil için bölgedeki evinde bulunan Turgay Özen de yağışın dolu ile birlikte başladığını ve kısa sürede bölgeyi etkisi altına aldığını anlattı. Özen, bunun bir “doğal afet” olduğunu dile getirerek, “Suların içinden çıkamayacağız diye düşündüm. Tam o sırada AFAD ekipleri bölgeye geldi. Bir yaralı ve can kaybı olmaması sevindirici” dedi.

#Çanakkale
#Sel
#Yağmur
7 yıl önce