|

Boyun eğmeyeceğiz

Muş’ta teröristlerin hain pususunda şehit olan Binbaşı Arslan Kulaksız'ın iki yıl önce göreve başladığı ilçede, “Barışın tesisi için bana burada ihtiyaç var” diyerek tayin istemediği öğrenildi. Acı haberle yıkılan şehidin ağabeyi Hikmet Kulaksız, “Çapulculara boyun eğmeyeceğiz, fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:30 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Muş'ta arkadaş ziyaretinden dönen Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız teröristlerin açtığı ateşle şehit düştü. Şehit binbaşı için ilk tören Muş İl Jandarma Komutanlığında yapıldı. Törende konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Arslan binbaşının rütbelerin en yücesine, şehitlik rütbesine ulaştığını söyledi.



BENİM ASLAN'IM ŞEHİT OLDU


Şehidin tabutuna sarılan eşi Sibel Kulaksız salavatlar eşliğinde, “Benim Aslan'ım şehit oldu. Benim Arslan'ım, adı gibi Peygamberimizin yanında şimdi. Rabbim herkese nasip etsin. Gözün arkada kalmasın şehidim, kanın yerde kalmaz. Bir Arslan gider bin Arslan gelir" dedi.



SANA NASIL KIYDILAR



Muşta'daki törenin ardından Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığına getirilen şehit Kulaksız'ın cenazesi, Ortaova köyündeki baba evine götürüldü. Baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Anne Nevriye Kulaksız, oğlunun tabutuna dokudu, "Yavrum" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin ablası Emine Şallı da uzun süre ağlayarak, "Kardeşim sana nasıl kıydılar" dedi. Meydandaki törenin ardından şehidin naaşı, Dönertaş Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hava Şehitliği Kabristanlığına defnedildi.





HALKIN KOMUTANI


İki yıl önce görev yaptığı ilçeye gelen Binbaşı Kulaksız'ın barışın tesisi için tayin istemediği öğrenildi. Her Cuma günü bir köyü ziyaret ederek köylülerle birlikte cuma namazı kılan ve Halkın Komutanı olarak bilinen Binbaşı Kulaksız, genç çiftlerin mutlu günlerine de katılmayı ihmal etmiyordu.



BABA OCAĞINDA YAS


Şehit Kulaksız'ın ağabeyi emekli polis Hikmet Kulaksız (55), kardeşinin doğu görevini yaparken daha mutlu hissettiğini, vazifesini dimdik yerine getirdiğini söyledi. Kardeşinin askerlerine çok iyi davrandığını anlatan Kulaksız, “Kardeşim tam bir vatan sevdalısıydı. Vatanımız sağolsun, bayrağımız her zaman dalgalansın. Çapulculara boyun eğmeyeceğiz, hiç bir zaman fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.



Bayrak inmez ezanlar susmaz


Şehidin naaşı, İl Jandarma Komutanlığı önündeki tören alanına getirilirken, saldırıda yaralanan eşi Sibel Kulaksız ile babasının şapkasını giyen kızı İrem'in asker selamı vermesi törene katılanları duygulandırdı. Şehidin eşi, “Bayrak inmeyecek, ezanlar susmayacak" dedi.




-------------------------------------------------------------------


sorgulama


robotu


29 Temmuz

fiyatları








#Binbaşı Kulaksız
#şehit cenazesi
#Arslan Kulaksız
9 yıl önce